一生人一次減磅記錄

871 回覆
62 Like 7 Dislike
我唔係睇cal 減
屌三色豆,想嘔,拎去俾狗食
體重is a shit,最重要係體態/體脂
大隻+體脂唔低可能成8x~90 kg
大隻+體脂低 其實77kg都已經好勻稱好靚
skinny fat 就 77kg又好67kg又好都可以有腩,好柒
全身啦on9
體重is a shit
飲醋師
食完就做功課做到而家
瞓唔到覺真係好辛苦
大個咗後瞓少兩個鐘成日都好頭暈
減脂真係長久戰 巴打都養成咗唔錯嘅習慣
巴打勁呀
身邊都有幾個朋友食極唔肥
其實有時可能增重仲難過減肥
巴打操咗幾耐?有冇操嘢心得分享吓
加油!祝不久之後身型再大啲再橫啲

利申 成身膊頭最弱
Ching係咪只食低GI嘅嘢
好勁 小弟會盡避
大家都好討厭三色豆
下次食會打格
都真
其實都係打算盡減脂肪重量 因為想一生人見最底兩舊一次
而家個體脂率對我嚟講係最舒服
唔啦巴打有機會健身po見
小弟好重視食夠蛋白質 驚浪費咗做gym嘅努力
而家就希望每日calorie deficit 100左右直到見到六舊(因為都唔想肌肉走晒
巴打做gym幾耐 感覺如何有冇大隻咗
讀書打開校隊
畢業後無再做運動先肥到咁誇張
所以只係算pick up返舊習慣

其實體質好影響增重減重
我新陳代謝快,減磅都快
關節好support到我過百kg都跑步
我做檢查醫生話天生腸長,吸收百份比高過常人
唔做運動/病態飲食時間就已經會馬上發脹
但一做運動(跑步/打波),唔洗做gym都會大隻
做尖啲fd好羨慕
但年紀大,唔可以再自己後生咁暴重暴輕
同埋家族有糖尿病史,都係及早修心養性

如果想大幅度改變自己體形
真係需要做針對性檢查
每個人改變體形嘅方法都可以唔同
仲要健康地改變
身體最重要
其實講真 所謂食極唔肥真係好多時只係間中食多左就以為自己食左好多
但你做到日日都食好多真係好多都唔肥先再講
我落健身室操就前年操左一年 舊年停咗半年個場開返先再去操 不過舊節食已經瘦返 再加埋操 條車胎都無左 出返少少人魚線
操野既心律就係要定目標然後向住目標去操 知道自己每日操緊啲乜 要操啲乜 定好流程 唔好急 同埋將健身融入生活
啱啱食咗舊芒果 切得太柒冇影相
213g 127.8cal
btw酸到仆街
消化能力/吸收能力/影響enzymes數量嘅各種因素/身陳代謝
呢啲原因真係可以造成一啲人食極唔肥
又高又大隻
巴打加油聽日4月1我都開始了
係utube 睇柏格醫生,睇減肥原理
巴打打咩校隊
睇嚟巴打天生機因就係適合做大量運動 好羨慕
而家會keep住做咩運動?
真心認同每個人方法唔同 最緊要搵到自己可以堅持嘅
btw我屋企人都有糖尿病史
又係意志力高強巴打
home gym會做咩push up pull up嗰啲?
繼續加油呀祝愈嚟愈bulk(肌肉)
睇嚟師兄都好自律吓
師兄會bulk一排cut一排?
人魚線真係我夢想
聽完師兄講即刻諗定聽日操咩多謝指教
btw師兄操膊會唔會分一日出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞