[Mac撚] 用家/買機集中討論(60) Bug Sir鑊氣停不了

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
安全升左11.2.1
但升完右上有個提示叫我登入google acc
有冇巴打用yahoo keykey打速成,係mac版WhatsApp/signal打字個揀字框會飛左去mon左下角,揀關聯字果時又飛返原位?

但我係safari打字又冇呢個問題
有時會有,通常打完頭一兩粒字佢又正常返
我有,仲要飛左去另一個mon
部2016mpb 想拎去換電換keyboard,有無爸打知大約要擺低係apple幾耐先拎得返?
佢地有貨既其實都係2,3日
Thanks bro
過埋年拎去搞搞佢先咁
前幾日買左部 AIR M 1 合埋個MON 果時會有一下細細”格”聲
咁多位巴打有冇呢個問題
但係根本就冇廠認真玩 2in1market
我等一部啱心水嘅 2in1 足足兩年
卒之谷鳩氣入返部 m1 算

不過我買完 asus 就出部叫正常嘅 2in1 x13
屌佢老味
牙石呢啲背棄祖國,自認支那牌嘅廠就算鳩數啦
都話差把風扇同多兩個 port
若果大家都係 8 core 的話
急用就去啦,唔急就等吓,只係你買個貶值快啲,同預少一年系統更新
咩兩個PORT
PRO條TOUCH BAR
點解Mac個note search with google
個function 會幫我打開個safari去search....
明明已經set左 chrome 係 default browser
C) 用Apple Configurator 2搵.ipa
1 、在 macOS 的 App Store 下載 Apple Configurator 2,打開後 連接 iPhone/iPad
2 、點擊 Apple Configurator 2 中的 iPhone,右鍵選擇 添加 - app
3 、找到想要的 app,選擇然後點 添加,就會自動開始下載
4 、下載完成後會提示你的設備上存在這個app,這個時候不要按任何按鈕
5 、按 Command + Shift + G,打開這個路徑:~/Library/Group Containers/K36BKF7T3D.group.com.apple.configurator/Library/Caches/Assets/TemporaryItems/MobileApps/
可以看到已經下載好的 ipa,把它cpoy出來,不然會被自動刪除
6 、雙擊 ipa 安裝,打開時會報錯沒有權限
7 、打開終端,輸入 sudo xattr -r -d com.apple.quarantine App 路徑(例如 sudo xattr -r -d com.apple.quarantine /Applications/Netflix.app )

sideload係咪一定要有iPhone係自己account?
裝左係m1乜device都見唔到
2019 iMac 用家
今日見得閒諗住update 去 Big Sur
去到重新開機個陣死左(閃左一下開機白蘋果記秒熄返機)
要 Command + R 入 Recovery mode 重裝舊 Mojave 先冇事(可以順利log in 入 Home)
想問下有冇人試過類似情況?
你需要嘅係hub
M1 加個Daisy chain hub 出到6定7個芒

另外有傳下代MBP 本身機身就有好多port
Update macOS
眼鏡布抹乾淨條bar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞