[Mac撚] 用家/買機集中討論(60) Bug Sir鑊氣停不了

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
同埋大家有無用保護殼
咁多年來兩部都裸跑.
咁呢個係另一個角度去思考
「窮j要加蝕唔起」反而係因為嗰六七千都已經係allin大投資
咁的話真係自己諗啦,個point係有選擇,搵個位係對自己最有利去行
https://forums.macrumors.com/threads/two-new-apple-silicon-macbooks-expected-to-enter-mass-production-in-second-half-of-2021.2287761/
郭明錤調整14"/16"生產期,由之前「五月六月」改去「2021下半年」
咁的話有可能WWDC都未公布
傳統係隔幾年十月有一個Mac event
等機撚仲等唔等到咁耐 定係奶袋底頂住先
已經頂唔撚緊奶左
m1 真係已經好撚勁, 等佢可以正式VM到 arm 版win10, 公司用
就打通哂我想做既野
想問下如果trade in係咪幾多gb 同ram都係同一個價錢
求其買咗張磨砂mon 貼
太反光
巴打有無用保護殼?
無,有d 怪怪地
咁睇好arm win10
我等都冇等過就day 1衝咗M1 MBA
當係預先熟習下M系MacBook好唔好用先
到時出新先諗點config部嘢
公司野, 唔work 都OK , 我只需要行到兩個apps 就OK.
如果係32bit app應該得
如果64bit 就有排
我見store 已經有? 算唔算係support ARMS?
想問下 打算r fd個教育版黎買mac+fcpx套裝
佢d軟件係要連大學email定係點?

我叫fd幫手買完會唔會有獲氣?
or 賣二手會唔會麻煩?
唔好啦又等
Apps跟你部機第一次login個Apple ID
就算用你個frd身份,都唔會同佢掛勾
部野本身無跟人,維修係睇機身serial #,或者又係上面個Apple ID不過如果你walkin 天才bar,佢係會面對面重新拎你個人資料而唔理會Apple ID
(利申: 幾年前仲係咁,唔知衣家有無改過)
thanks bro
成set軟件買仲平過淨買fcpx
Microsoft store 有寫system requirements 同architecture

https://www.microsoft.com/en-us/p/drawboard-pdf-read-edit-annotate/9wzdncrfhwqt

咁各位巴打有咩鍾意既牌子手提袋
MOFT Carry Sleeve
可以摺埋做stand
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞