[Mac撚] 用家/買機集中討論(60) Bug Sir鑊氣停不了

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
Adobe reader
Preview
Google chrome
唔係呀
我係驚佢 charge 我 us to hk 郵費
話說前排有新Apple 產品時佢好多高層都接受KOL videocall 訪問
有冇人可以用PR 角度, 公司角度講下點解要咁做

exactly 高層現身說法有乜用?幫KOL 出片拍片拎曝光咁簡單?
啱啱更新完11.2.1 , Time Machine Setting 個Lock 依然係消失咗
你地係咪講哩個?

前幾日上R33,一撳入去就彈哩個網頁出嚟, 我都奇怪乜google會搞抽獎
無理佢入返R33就正常
今日又彈過,一定係R33入面D廣告有問題
(好在上咗廿幾年網,咩古靈精怪都見過哂,呃我唔到嘅)
係呀, mobile01, babykingdom 某d post 都出事
我今日update 左最新既big sur, double tab the title bar to resize the window size, 其他apps 都可以 但只係得safari 唔得。 有無人都係咁
同一部機用chrome 冇事, iPhone 冇事
遲d 揾番部舊mac 出黎試
係哩個網 好撚煩
我最後發覺熄曬d咩 allow to ask permission / block pop up都無用
希望真係個網有事而唔係電腦中招

Btw,我有時用iPhone 上網都會預到
用黎挖礦得唔得?粒m1咁勁又唔熱
M1機都唔熱,無驚過
好似好多人都有呢個問題, 上網睇話RESET SMC 可以解決

但M1 點樣RESET, 我試過之前既方法,好似唔得.....
用緊macbook既有冇用case 上一部又花又凹
M1 好似已經冇左reset SMC
同埋係用緊特定既APP 先會閃,
次次都唔同, 有時係SLACK, 有時CHROME都會, 然後有次係指去底下條BAR 先會閃, 平時多數唔會閃
用緊官網賣既INCASE 幾好
你又講得啱
個case可以放埋A4紙入去,好方便
我唔係
係random 閃
有時要一秒先著返
大撚盲閪日日問
好糾結買 macbook air 定 ipad pro好

都係一般上下網,睇下戲咁,唔會剪片執相

不過ipad pro 12吋又比 macbook air貴啲
睇你鐘意邊個form factor
有人勁鐘意slate 瞓床上玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞