[Mac撚] 用家/買機集中討論(60) Bug Sir鑊氣停不了

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
去信用卡post問好啲喎
air 抵用
絕對夠 我買256
imac pro 又停產, 都唔減下價益下人
袋底機夠用
最低配置

一張係M1 Air,一張係Intel
估吓邊張打邊張
一個長期100度
一個唔識上多過30度
Leaker Suggests Apple Event to Be Held on March 23
https://www.macrumors.com/2021/03/08/apple-event-march-23-kang/

點解可以長期低過30度?
我都係上下網,睇吓YouTube
平均都40 幾度(室溫冇開冷氣)
你用Chrome睇YouTube? 我用Safari
真係無特登散熱,無擺高響laptop架,無開冷氣,平放枱面仲要有軟墊響上面
日常野做咩都三十度之內;每晚有個六七十度spike係打PS4,用Elgato Game Capture錄影狂chur (同一個動作響Intel必定上九十幾度)
Intel真係長期熱到煎蛋
Jon Prosser話佢知已經出得街嘅有AirTags iPad Pro AirPods同Apple TV

https://twitter.com/jon_prosser/status/1368871892531154946?s=21

唔通真係6月先有M1X
iMac Pro收皮,LG mon響Apple Store停賣
加埋上面嗰堆野夠砌一個三四月網上event
有冇得投訴金屬機身太凍
我唔洗event
一星期一件新產品都ok
我公司啱啱先入咗LG UltraFine
thx巴打 呢個缺點貌似都仲接受到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞