(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區93 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Mp俾狗飲
俾多幾舊買其他牌子好過
你條仔搵咗多黑錢梗係咁講😉
人生清去左,我地冇人教路所以唯有熱討論去彌補呢個空虛
我有做開pendlay row,覺得其實同一個重量並冇對lower back 同rom要求大,理論上完美唔偷雞嘅好似deadlift咁企,上身同地面維持水平,拉到bar掂到心口落地dead stop 再上咁。

感覺落返地再上果下已經釋放左好多下背壓力,保持到個背自然伸直,上果下唔好升高個身太多就唔會擺太負荷去下背
reebok 2件6折 含淚買對NANO X 唔洗赤腳DF了
幾時自貼?或者貼自己操腳片
我10餅
Nano x 唔係跑鞋黎架咩
今日waterfall見到個ching dl四餅半嚟練,驚為天人
加油💪🏻你都可以5餅
247個bp rack太高好難unrack又冇人幫可以點做?
搬櫈入squat rack 做
crosstraining 鞋 ,偏硬身個底 ,但又未到SQUAT鞋咁硬
sqt到九十度低啲嗰陣個尾椎有啲痠同唔舒服,但啲人話sqt到九十度以下先叫完整sqt/練到hip
我係咪應該係酸痛之前嗰個位就停,或者有冇咩方法可以令我個活動度好啲可以sqt低啲?
係唔係buttwink? 可能係stance有問題 都可能係bracing有問題
其實重訓最好係咪買對硬底鞋
近排貪平買咗對Asics跑鞋操
個底軟到
不過淨跑又幾扺玩
我sqt到九十度低啲嗰陣屎忽係有少少郁,但大概只有3-5度左右唔係butt wink dup曬嗰隻
學下valsalva maneuver 睇下會唔會好d
大家用邊隻app黎track progress? 定手mark?
影張相/片睇下
excel
+1
Google doc 入excel 最方便
Strong
6折好抵想買一對,但買兩對又著唔曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞