(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區93 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
大家有冇咩protein bar 推介
?
小左一半力/多左一倍負荷+姿勢唔同左
nugo 幾好食 iherbs 有
想問下點練二頭肌既上半部份,即係

老鼠仔同膊頭既中間位置

有咩動作
三角肌前束
永久頂置了
mp d褲真係幾好著
上youtube搵下點拉hamstring,

拉下hamstring同hips, 試拉兩星期先

好快唔痛
不過第一次會甩色定甩毛
買左後記得用手洗一次
師兄你哋150g protein一日點砌夠
有冇人知前膊去上胸個位點練?
有啲夾完推完係會漲左
但操極都仲係見到條好明顯嘅鎖骨
試下先
想問好耐,次次見杜生著左衫個胸都好挺下
但點解一除衫個胸肌好似咁細
有冇師兄知手爭上少少個part三頭應該要做咩動作,細個個陣玩掌上壓多數呢個位都會酸,大個左入gym玩cable 啞鈴手爭上少少個三頭位就好耐冇酸過,黎黎去去都係跟膊位個舊三頭酸
我會每餐50g 三餐岩岩好 出街食唔夠protein就飲粉飲返夠50g/餐
Barbell推到1.2x bw 10 reps就會做到單手push up,膊掂到地、窄腳嗰隻。
單身引體就起碼要先做到捉住另一隻手嘅簡易版單手引體七八下先,再progress加20kg負重pull up起碼8下。利申bw得70公斤,如果你100公斤,咁可能有出入。

單手push up好針對前膊 單手pull up好針對core,lat同shoulder&elbow tendon
要build靚三頭/力量
Accessories做weighted dips幫到你
你要自己試嫁喎 推1餅推到幾多下先?
得1下 下次咪試2下
可能慢慢去到5,6下
咪試下每邊22.5kg 推2,3下
之後都係推高下數>加重量
上身要慢慢黎啦
佢啲碼好伏..佢個model 180著M.我買s.連小腿都穿唔到
大家前臂有無啞鈴動作推介
已經操咗半年 整體都有進步 但前臂好幼
反手啞鈴彎舉/錘式彎舉?
轉一轉心態啦,讀書時期梗係專注讀書啦。當然仲有得做嘅話,目標一定係維持肌力同肌肉量為主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞