(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區93 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
who cares
not measurable
唉, feel 到收緊皮, 其中一邊膝頭痛, 特別落樓梯, 完全唔明點解會咁
有冇話中醫定西醫
公司保險plan 唔覺有骨科

都係自己俾錢穩陣d
操下操下就唔痛你未識發力姐

你估個膝頭哥用豆腐造咩邊有咁易收皮

操耐啲,學下點發力,慢慢就冇野
但一用力就痛, 例如squat 果d, 簡單d 講, 即係90 度用力就開始痛痛地
你係咪專業?
巴打做骨科?
呢排生意唔好咩
隻手背粒瘤(腱鞘囊腫)好似愈黎愈大同硬
bench press果陣覺得隻手連手指尾都好撚痛
醫生又話冇得醫 等佢自然好
有冇巴打試過類似情況
全部腳movement 膝頭低過90度就痛?
我有幾本英文嘅健身書PDF想share 比大家,有Althelan, Greg Doucette 全套, 仲有其他幾本。可以upload 上邊度俾大家download ?
點解要咁做
有次deadlift 個腦遊魂 , 起槓果時發錯力腳睜飛起左,之後膝頭痛左成個星期,好彩好得番,果幾日一日搽幾次正骨水
痛左幾耐?
我幾年前來回跑用錯力都傷咗膝頭
反覆痛咗幾個月
之後學識按摩放鬆附近嘅肌肉就好咗好多
利申:非專業 bro science only

Protain真係有咁多? 日文好似寫住得4.4
笑撚左
同骨科醫生講果啲又幾似

利申:物理治療師 你問我答
普通行路唔痛,但一彎90度就/用力痛痛地
男定女
最近一次痛左1.5 星期了, 但行路係唔痛, 落樓梯, 特別incline 角度大著樓梯會痛痛地

之前都好似有類似嘅痛, 但痛痛下又冇事, 仲懷疑係咪風濕/氣候問題. 本身都無痛, 但最近一次坐巴士, 落樓梯果下, 架巴士chok 一chok , 跟手feel 到痛痛地, 然後就痛到而家
我而家反而晚晚試下拉筋, 大腿小腿, 係咪冇乜用?
你係按摩邊一part?
同美國啲投票率一鳩樣既?
跟日文算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞