(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區93 問嘢前睇1樓Q&A

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
想學啲肌肉功能同結構想學仔細啲
想買個Wrist Wraps點解SBD咁貴
有冇其他牌子推介
Inzer
All ipf approved牌子
右手腕卡卡聲好頻密,但係無腫痛發到力,但感覺上好唔自然
岩先拉左筋,係未應該停做gym停可以繼續做?
幾時都cut得 不過要比多1個月既錢 例如你11月同佢講要cut你就要比埋12月既錢 去到1月就cut到 而12月呢一個月你都可以照去做
睇咗#1係唔夠營養
工作所限冇時間成日食野
操咗半年每星期五日+isoloate whey protein
由47kg增到53kg
但其實頭3個月已經去到52kg之後就冇再升過
想再增重應唔應該gainer&whey protein溝埋一齊飲?
strength and conditioning都係strength行先 得mobility都唔知有咩用
見唔少所謂pt
做80kg 100kg squat
個form都可以核突到
藍店黎,一早應該cut啦
師兄點睇 bro science 同bro split. 自從見完片話同一個肌肉要一星期練兩日,先可以最大化gain,就轉左PPL或者 upper/lower body咁操。最近睇post 先發現好多師兄都用緊bro splits. 諗緊試唔試下bro split.
睇文師jacky?
crossfit撚?
尋日操完腳,有返啲感覺
但對腳勁酸,行樓梯要慢慢行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞