邊間保險公司 危疾+醫療保 係好?

1001 回覆
22 Like 33 Dislike
信諾係唔係冇agent跟?
其實我諗緊究竟自願醫保+ top up夠唔夠
有冇咁嘅必要買中高端

當你自願醫保+cigna 80k自付
其實條數應該只係要比超出80k嘅10%
細數自願醫保+自己比少少
大數自願醫保+自己比少少+top up
如果同時有公司plan咁就同高端30k自付一樣,咩都唔洗比

條數>100萬高端會贏
咁即係話高端中d要新藥嘅cancer會有優勢
除此以外我諗大部份手術都最多30-40萬落樓
咁其實自願醫保+topup已經夠
Topup加邊間好
我會買普通自願靈活加最平smm plan + topup
但邊間topup 好係咪淨得cigna?
巴打Cigna買5萬墊底費嗎?
想問下5萬墊底 保費大約幾多?以30中計
收到
有長期病患係咪唔洗諗買危疾
又再問多次
你地買保險 係睇terms / 公司 / agent份人 為先?
中咩招?
想問下匯豐自願醫保ok嗎
本身有公司醫保
想買墊底費10萬
匯豐好唔好?
點睇醫療融資
買緊fwd醫療保, agent sell緊5年每年俾5萬, 之後就cover哂往後既保費
因為本身如果到60歲都差唔多要俾萬五蚊一年
其實佢都係儲蓄保黎不過改左個名咁
你將你供個d錢自己用黎滾完再交保費其實一樣
買緊邊份醫療保?
係咪就咁上去填哂資料等佢call?
我覺得就買啲有agent跟既平plan獲得佢地第一浸既服務
跟手買份無agent跟既高階plan

第一份就會由agent幫你交哂文件claim哂第一浸
有哂文件叫佢比copy拎去claim埋第二份
寧願貴啲都買咗cigna elite
危疾就研究緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞