邊間保險公司 危疾+醫療保 係好?

1001 回覆
22 Like 33 Dislike
千祈唔好揀保誠,後生就唔洗買醫保啦
如果有A準咁樣SELL , 我會忍唔住想買
佢國際保,我幾次番香港睇私家睇,都保左100% ,中醫50%,一年一萬頭,可能真係唔平啦。佢仲要包埋意外傷亡/死亡保(斷1隻腳好似賠幾十萬Usd)。
可能真係要搵你買保險先真係叫平啦
唔平
但亦都唔貴, 亦都冇咩其他選擇
我負責屌人. 冇咁好服務
算你有雷
我都有.
其實二十頭 非吸煙者 身體健康 係咪都無咩需要買危疾 有agent又同我講話後生買危疾平好多 無事就當儲錢拎返
一對保險狗出曬來
係咪就咁醫療 唔洗儲蓄保都夠做
公務員放得太耐sl都會比人炒(你自己睇csr)
真係有事好快用完full pay half pay sl
睇公立係就係唔使錢
但一樣要排隊
Mpf夠退休真係第一次聽 巴打賺好多?
醫病係用醫療, 唔係用危疾

睇下老豆幾多歲啦, 如果都6X打後就睇下係咪大康之家同中咩病,第幾期啦, 我個人睇法係唔會因為醫病而對本身生活質素有大影響先會拎大舊錢去醫, 唔通賣埋自住樓, 周圍借錢都仆去醫咩, 無限金錢咪醫好啲, 窮撚咪公立醫聽天由命. 人生總有一死, 掉轉係如果醫你會搞到D 仔女家道中落, 你可能都自己去安樂死啦.
唔好話我冷血, 我老豆前年先肺癌死
我有朋友呀媽 食標靶藥一年醫差唔多廿萬
無買保險
識人賣樓去醫呀媽 不過唔係自住樓
老左供保險都唔少錢, 儲埋醫都係ok, 當然有能力就買醫保, 但上年紀一年都萬幾
岩岩買左FWD最新個易衛你
老老豆豆真係幾屈機
25歲,300/月,自願醫保黎仲可以扣稅
500k每隻病每年 癌症額外350k
最重要係d claim唔會分category, 即係你萬一要食貴藥你係可以一年850k用曬黎買藥

而家諗緊定期危疾邊隻好 好似隻隻都差唔多 FWD定AIA好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞