邊間保險公司 危疾+醫療保 係好?

1001 回覆
22 Like 33 Dislike
我相信今時今日 間間保險公司都會拎big data
for Better claims, pricing, prediction

每一間都會
The one幾好咁
買多份自願醫保醫細病
萬一中大野唔洗錢醫
唔好咁啦
我又比人話打手嫁啦

頭盔講返句
可以上10life睇
再逐間揀出嚟睇條款,自己比較
保險依家野真係“大同”,但“小異” 每人care嘅位唔同
真係自己望下
btw.
樓主無公司團體醫保?

買多份細我覺得有啲晒錢
如果會+top up
想知保柏靈活配自願醫保 定係卓康健好啲?
2個都加full cover
邊間公司? 邊一個plan?
好多巴打都話儲蓄 呃人 其實睇你需要啦
20萬同30萬可以cut 50萬都供得吃力 cut埋佢
我自己覺得醫保重要d 有閒錢買埋hi end
危疾買定期啦 每10年加保費果隻 大貓有

危疾保可以醫病用 但最主要都係當生活費
我都係最近先知 醫保就真係醫病用
有樓有車未,冇樓冇車前都不應買任何帶儲蓄成份嘅保險
有無巴絲聽過AXA果隻愛護有加危疾? 最近有agent sell, 望落唔似Term/傳統儲蓄危疾
但保費又唔係平過儲蓄危疾好多, 感覺好搵笨 呢個價寧願買份Term加大個槓桿仲好
有冇人有買cigna elite 嗰個plan?
想問下危疾
富通168好定萬通 首選500+ 好
求解答
點解bowtie都唔受保,
連登廣告 不停出bowtie
點解我個AIA fd 叫我買蘇黎世plan 都可以搵佢?
聽過有啲agent 會私下同出邊 broker夾份
份單最後係跟個broker嘅
但你個AIA frd 就同個broker 拆佣

只求有生意做(有錢落袋)
試其他lor

通常網上投保係嚴啲,就咁問幾條問題就決保唔保你
如果都唔得,咁可能要搵返“大”公司agent/Broker 買Term CI
想問如果我買保險前照過腸鏡,買左之後係咪再照腸都冇得claim
唔一定
要投保完, 核保完先會通知你會唔會有不保事項
到時你可以選擇喺冷靜期內cut單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞