邊間保險公司 危疾+醫療保 係好?

1001 回覆
22 Like 33 Dislike
唔夠可以買多啲咁點解唔係買多啲TERM
嗰1000俾銀行退唔到休
俾你更加退唔到休
有冇意見
咁TERM係全世界都賣好多
佢冇優勢就唔會賣咁多
正唔正確
外資大公司我哋招呼,本地公司既同事又點會忽略呢
20年後100萬仲夠用?
喂,你擋嘢個儲危個額識變架?你係咪想表達你公司今日買100萬去到20年後保額會超過100萬?係就留個號碼深入研究喎
冇病痛到70歲個退保價值起碼增長左4-6倍
你,肯,定?
不過唔係間間公司做到咁高
我認為你嗰間就做唔到咁高,你有冇意見呢?
你係咪要講吓保證嗰部分有幾高,係咪四倍呢
樓樓樓儲儲儲
儲你老母寶福山牌位咩(已賣完)
拎你個儲蓄個保證部分睇吓高唔高過定期
你正確
不過我覺得儲蓄危疾仲有一個隱藏既作用既,但唔係人人啱用,而且係一個悲傷既用途
<桃姐>入面個桃姐既用途
我認為SMM其實漸應步入歷史
保單無包既野點可能吹到有包
無吹既 只不過有d人係想要明確d既答案
佢條款有寫,放射性治療都包
質子 數碼刀 都屬於放射性治療
但我中意留black and white
放心儲蓄危疾PLAN
既儲蓄部分回報低到冰點
唔好講通脹,定期都跑唔贏
呢點你啲客可以放心,輸梗
你要用買樓嚟比較都唔係唔得,不過唔係香港,係廣西貴港爛尾樓
你拎份供斷咗幾年既STATEMENT嚟睇吓咪知快唔快囉
唔好話冇,一定有,你冇你前輩有
唔好話私隱,冇名冇資料唔係私隱嚟
仲有冇籍口
按你講有好多人收入唔多
咁你仲刮佢一筆幾千蚊一個月佢豈不是死得?
退休後都要錢生活同醫病 
點解唔係儲起個錢留待應急呢?
無端端俾咗出去,你係咪想害死佢?令到佢退休冇錢生活醫病
當潮流轉向買兩份
SMM 80 85%已失意義
咁又唔好咁講 其實真係多過定期
我屋企就有份保單係做到唔係100%
但都做到個回報90% 十幾年 有1.幾倍回報

我唔知你定期講緊幾多 但我拎幾球野去銀行擺定期
係一撚定低撚過你買儲蓄保
你話紅利實現有60%點點點
喂我睇你面青青咁,我思疑16%都冇
你係咪覺得一定有?你作呀?冇既時候你戶口度派出嚟呀?
今時今日樂觀悲觀相差都唔止40%
咁諗諗吓,又可能有既
喂拎張你公司舊單嚟欣賞吓呀喂
你係咪F字頭呀?唔好話公司新,你有ING啲單架,唔好話冇
你只係計保證金額就唔需要再傾落去啦
點解唔可以淨係計保證額
唔保證嗰啲冇既你嘔出嚟呀?
蘇黎世
你都識用十幾年一點幾嚟講。。。。。
你是否以為十幾年嚟定期時時都係2020年10月息口呀天才
況且根據一眾大小公司同事所講
退休喎,三十四十年之後喎,嚇lun死人咩
挑,20前年定期6厘7厘都見過,你張儲危呢
大佬 e家係愈黎愈低息 你講返廿年前做乜9?
你咁撚樣講 你假設左30-40年都唔會病
咁你仲買乜春term啊?
笑撚死人
首先係唔需要有高保證回報,
先過到你個濕柒PLAN既
因為你唔係中保證回報,唔係低保證回報
你係低LUN過通脹回報
因此,唔答你係人情
答你你老味政府個通脹債券都贏你呀係道理
甚至乎再答你你老味定期都贏你呀因為你鎖LUN住人舊錢20年唔郁呀係硬道理。
喂,屌你俾人咁LUN樣窒,我係你就唔LUN忍喇,即刻打去問區經拎份30年前PLAN大返佢轉頭啫,唔問都唔係男人嚟。
唔係呀,我假設你會病架
我假設你已經有病TIM
低息環境下你個儲PLAN回報一樣會變差。
你當我作既,唔好忍,返去拎返幾十年前PLAN嚟表演吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞