邊間保險公司 危疾+醫療保 係好?

1001 回覆
22 Like 33 Dislike

exactly

你講得好過我
你終於發現了~~
俾158400獲得300000保額
特別係 point 3
不會每月
其實當中幾十種都係啲醫起嚟唔多錢既嘢
唔好買
有咩事上黎連登話自己係手足就會好多人捐錢
咁醫保又幾時唔係
睇你買幾多保額既啫
點睇aia 加裕智倍保? 舊錢都會滾大
雖然一定唔及你自己投資 但供滿後 70-99 都有效
老左你唔洗再供

純危疾果d 70後好貴
1. 你70歲等死, 你想死喺南昌街啲阿叉村天橋底定老人院有人同你收屍. 呢度腥趕, 唔興免費, 老人院個阿姐打999都要錢架BOR.
2.夠俾老人院幾個月同嗎啡針錢. 有冇聽過CAN入中樞十級痛, 好LUN舒肝. 呢度腥趕,嗎啡針都要錢架BOR.
3.買車買樓既錢同買棺村既錢係分開擺既. 你70歲啟動等死進程嗰吓, 你肯定有人幫你俾棺材錢? 咁啱你係有車有樓既話, 嗰筆殯儀低消老綜唔批架BOR.
4.其實越新嗰啲會越貴, 而家呢一刻買我都覺得有啲過份貴, 所以算啦唔買冇所謂.
.
事實呢樣嘢係一樣好悲觀既保險. 係俾人預期自己70-100時冇人冇物而又住喺當時政府衰過孟加拉嗰啲病咗推落河餵魚既社會度.
一樣有下年就加
同埋年年加同十年後一炮過加返足有乜分別
儲蓄危疾正確SELL法
係一種晚境淒涼又不幸長命既悲觀保險
可惜AGENT們唔識SELL
如果需求係100萬保額,
70/30純危疾儲蓄危疾咁買又點睇?

老實講,儲蓄成份保險同股票風險唔一樣。唔通買開美股又要cut曬定期債券攞去all in股票咩?
Lm
可以傾傾了解下 有任何問題都歡迎搵我~
https://t.me/kamccw
咁點解唔定期危疾+儲蓄保險(退稅年金)?
彈性,效果都比你更好
人地有自己睇法
鍾意可以買多啲
你自己有買嗎?
咁又唔會 無論如何 就算今日買既單 繳咗(我個人好反感個供字)30萬 60中 ,點都有70萬以上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞