Router路由器 集中討論區(35) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
不過有新買新, 話晒新Router通常熱度冇o甘高
你收到未
而家最新status點知點解冇咗運送地址同電話,想打去咩事都唔得

呢到睇就快左,但test網都係咁
就黎出wifi 6e啦仲等成熟啲
就係等6e再普及D先換 而家買部86U頂住先
到時再換咪得
6e我個人認為唔會普及
個6Ghz 我諗係主要解決細範圍內 過度密集嘅問題
冇提升到 傳送速度同距離/ping
隨時係為左用係 無線辦公室上面/VR studio
等wifi 7
收到啦,5點零6點收到
大家仲記唔記得AD制式
送上黎前有冇打電話比你?
我驚係咪裝咗芝麻來電block咗呀
我本身廳AC1750用落都冇乜問題 部6300v2 開足幾年7x24都未打柴 係房部古董asus rt-n16用左10年都未壞 連ac都冇
就係見過鬼 ad影都冇埋 連數字都唔出俾佢
夾係中間 唔夠革新 d廠都唔肯買晶片出產品
完全黑歷史 相信無幾人對AD有印象
咁平平地換ac咪已經提升好多
俾多少少 整粒velop ac
如果未來仲compatible 的話都唔會浪費
想問衣家邊到有貨? ax56u
叻雞隻r9000 講真ad 60GHz 真係驚幅射
依家好似有ax55 一樣spec 係ram 少啲 但平啲 $900唔洗
真係不了 都係用返ac
Device真頭無視ad制式無接收點玩
o岩o岩買左MX5300 想問點樣set d 電話 連去2.4 G定係5G 因為netgear個時有兩個接入點比我自己揀
web ui -> wifi setting -> show more
有得分開返2.4GHz & 5GHz
我覺得以後會pick up返依家高頻5g都去到五十幾ghz
60ghz當年用唔著 以後有無得俾5g用
wifi同cellular越黎越似 用d頻譜越黎越近 d技術好似ofdm又一樣
其實又咁問
如果200mb/1000mb咁計
就咁睇網頁睇片同埋連兩三部電話
唔用SPEEDTEST去睇
用起上黎會唔會FEEL到個速度係有分別?
有冇ching用過power adapter
想知好唔好用
唔會 睇8k片都係50mbps左右
請問點入web ui? 即係app就唔得了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞