Router路由器 集中討論區(35) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
拆開ssid 連死ax 都係咁?
拆開SSID
2.4/5/5 唔同SSID 唔同 channel 結果都係2x Mb
有冇試唔同device?
iPhone 11 Pro Max + 電腦情況一樣
屋企有無另一條lan線,換一換試下
唯有試下reset 都唔得就要保養
我見呢個po 有人分享13m 距離隻mx5300都有7xx mb
差距好大
隻node 同master 無遮無擋4米左右距離
隻node 都會出紅燈

可能真係我唔好彩。成套MX10600 係次貨出品
3000蚊筆直 可以買rax120 封頂
實有
轉頭試試
ea9350 行3x3 都快過mx5300 4x4

應該隻野有問題 就算行2.4Ghz 都應該over 100mbps 以上先叫合格
係咪可以盲衝
你插ea9350 同 mx5300 如果係同一條線 其實已經排除左係lan問題
最大機會係隻mx5300 有問題
alien 同 rax120 應該係市面上買得到最強個2隻router 黎
月中有amazon day 可以留意下有無平
rax120/alien 可以2k中左右買到就非常超值

如果想買行貨 可以等rax120 做promotion 個陣買 大約係27xx左右(好似係)

11 Pro Max 14.0.1極速測試Asus AC86U網上含1000MB

alien係邊隻?
其實ea9350 都係4x4天線黎不過client side 都係得2天線接收所以用落速度應該差唔多,但樓主download 得2x Mbps 又真係差得濟,好大機會隻野有問題
係,有咩可能得2x mb
換埋LAN線
都係得 2x Mb
EA9350孤兒仔繼續600Mb 上落

準備將master / node 掉轉試多次
試晒主副機reset 同調轉睇下,同埋如果你2條1000m 係同一modem 出既話就甩左ea9350 條lan 試下先
正副調轉

食屎啦linksys 比舊次貨我
拎個隻去代理換啦
又要浪費車錢時間去換
無計 真係咁岩黑仔中左隻有問題既
係邊間買
上環科迅
最近屋企又要即刻有貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞