Router路由器 集中討論區(35) 記住睇#1 新用家勿買煙條CPU Router

1001 回覆
17 Like 2 Dislike
算,原來係renew 貨
不了
上星期買嗰陣睇過 美森都係平行貨100蚊
GOOGLE WIFI6 ROUTER 幾時出
平得一百蚊就買行貨啦
reset router再試下
隔離PO 見到 AX 92U 但#1 冇提
我而家用緊AC68U 如果想一隻router 行哂成間屋呢隻得唔得? 如果唔夠先用返68U放喺房
見92U 冇2.4GHz AX 係咪穿牆冇 86U 同88U 咁好?
一穿牆就跌返 802.11n ?
https://www.amazon.com/dp/B07RBBX5ZW/

有冇巴打有興趣夾?
92u好平咩? 如果你屋企大/ 多d牆 一定會跌落2.4先夠cover 但係冇ax 好似好浪費
88u 4x4 覆蓋同速度 最好
點睇 ASUS RT-AX56U?
2房單位應該夠用? 我見佢得2支天線
92u 美森2pack
計返一個先1500~1600 好似幾抵
要揾人夾
我間屋唔算大
好少會用到2.4
咁既情況下係咪已經可以考慮92u>88u

用緊ea9350用到燥
如果間房用 AC 68U 接 92U 好D
定直接買個AX 88U 好D
舊部router壞壞地,想換部新
以前用開dlink
方型屋,500m plan
Budget 1000
想問問巴打dlink 有無推介
講好d 我諗實係88u
92u 係平d 上網睇 2pack裝當mesh 咁賣
所以佢先會有3頻
差少少價錢我仲諗緊 邊隻好
同埋諗住9字頭會接收好d
你唔考慮 2.4G 其實5G 2部都係4x4
5G 層面上理論係一樣
屋企 250 呎有一道牆 1000M 寬頻
想問各位師兄 AX56U 定 AC86U 好
定係有其他 better options
佢個mesh好搵笨一條867mbps 一條4804mbps
dir ax1800 / x1860
700左右
建議+少少用其他牌子
可能用ax 果邊嚟mesh呢
5G 驚打唔穿幅牆
睇你屋企大唔大/ 牆有幾厚
怕咪88u
差少少買埋88U 好似好d
一陣換完等於無換就on99
Linksys 三頻可以加入homekit
個app更新話可以 但唔知點加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞