有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(7)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
yup, 等特價買個starter pack

再補其他dlc

最新個federation 好似好重要,不過未得閒玩

俾唔到評價
一舖清晒Balkans
發現一早揀咗yellow冇得揀返black睇嚟要開religious idea了
玩玩下Thousand Week Reich mod發現民國有個特務幾熟口面下
冇錯
隻波希米亞仲要都幾大份下, 見到都爽
嘩做得呢啲都應該係新手黎
新post留名
未來幾日出新一篇嘅ck3戰記,
今次係一個比較冷門,
但係最近會聽到嘅國家。
期待
咩嚟
ck3 係咪無得打中國
我priviliage剩係比哂加1 monarch point既,同全部monopoly ,monopoly係將production變哂做定期收錢,而且會加merchantilism。
然後1600前就revoke哂。同埋刷盡crownland(由佢地叛亂 佢地剩係出現係states。而且佢地佔地唔會加sepeartism)
最後刷埋c&c。
就可以頂盡absolutism同merchantilism
eu4 1.30最開心係有胡斯教即刻玩波希米亞,1500前已經手動傳教歐洲,成地都係胡斯紅,提早100年打宗教戰爭。後尾又做埋胡斯皇帝,清哂mission。同奧地利有得揮。
Armenia?
Innovations 分類再加佢唔屬於嗰個 category 嘅效果(唔包 cultural 同 regional)
prestige求奇打鳩人都大把啦
你一抽幾個細國家嘅話分別停戰拎錢呀斷關係之類都大把
開局頭個幾十年我通常都會揀prestige
之後就會揀mana Prestige 之後真系打下人就會滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞