有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(7)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
stellaris 70% 減價
想問個貴10蚊Galaxy Edition 係有哂分別?
話說EU4 中後期D 軍事點數係咁溢出你地會點用
鳩升地?
請將軍,振壓叛亂,升正統
eu4玩大清想打one faith one tag
而家轉左Animist打算用決議轉基督教
轉Coptic定Orthodox好?
one faith 就一定係orthodox強好多
多左初版dlc
想請教點解?
Coptic有10%減造核 2.5% Discipline 好似實用啲
Orthodox就人力同維穩好啲 但大清維穩都好屈機了
未食到天主教啲地
拎左天命啦已經
已經玩過horde yuan所以今次拎天命玩吓
我覺得又唔係咁差 開詔書有-20% coring cost 本身君主制三階層特權又好過horde
最主要係睇吓可唔可以試下做埋神羅皇帝
太耐冇玩EU4
1.30既亞拉岡係咪99%會放棄拿坡里既PU

sorry有殘體mod
1569年岩岩轉左Coptic 而家同Ottoman一國開緊波
盟友搵左Russia Poland 同Ethiopia 食得太快勁高AE而家全球包圍網 但個網又唔敢郁我
諗緊load唔load返轉東正或者再等耐啲轉天主
話說steam workshop係咪無繁體mod 明明hoi4都有
Orthodox 100% patriarch authority 會加2%missionary strength, discipline可以較icon, 唯一冇嘅係coring cost reduction
所以我玩Navarra個鋪如果唔係突然天降拿坡里條PU都幾難搞
Paradox式史實模擬遊戲
玩左個weekend
先發現無開ironman mode
解唔到achivement
有冇巴絲知hoi4土耳其點揀到女蘇丹
變身ottoman之後decision嗰頁有得用pp轉繼承法
跟住等老蘇丹死
thanks! 我仲以為我揀錯咗野做哂ottoman focus tree都冇佢
女蘇丹啲buff多到
唔轉繼承法 老蘇丹死左會發生咩事

希臘1940年反殺英國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞