有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(7)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
一般唔會殺,yearly +20太少又要放兵鎮壓,留原住民又可以加小小production
要加快殖民唯有盡快同區有5格provinces,由殖民地國家幫你殖民同教庭加成
另外我習慣超上限殖多一格,maintenance 4 ducats,超殖2格變10 ducats唔化算
我會殺費事殖民到半路一野反抗變番無主地
未試過反抗
-100%反抗度OP
西非果邊極易反抗,仲要一野可以減你好多人口

定係改左版而家冇咁易反抗?
太耐冇玩唔記得,總之殖民200年未遇過
揀埋加aggressive event都冇事
Crusader Kings III 正體中文化 [1.2.1+]
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2216769778

岩岩更新好,幫手測試下
有問題既係Steam或者我個Twitch搵我
https://www.twitch.tv/psyjotic
官方咪出咗dlc囉
見Crusader Kings III 喺steam好似第一次做特價
但係限時一日
今晚就秋季特賣
諗緊依家買定今晚先買
驚過咗今次特價之後秋季特賣唔做discount
唔減既話,感恩節都會減
諗緊如果我開EU4故做新手教學,應該用葡萄牙定英國好
英國你會行殖民路線定係歐陸路線?
葡萄牙
不過會唔會好悶?
新手教學唔玩太多花式野,諗住跟任+dominate English Channel
新手教學唔考慮悶唔悶既問題,想唔悶就要打Castile不過唔打算咁做
講真wtt好廢,得德皇回歸值啲錢
HOI4 DLC大部份都係垃撚圾
national focus tree垃圾,新機制智障又係垃圾
我要既唔係魔幻線做roleplay,而係好似HOI 2咁機制完善又好玩呀
亞洲戰場做得最好嘅mod都係Eight Years' War of Resistance
可惜無再更新
你可以download嚟自己改下,natt已經唔知去咗邊
支持英國
諗起蘇聯個國策樹就嬲
意粉嗰個國策樹勁,但係短到
聽講下個dlc搞蘇聯
大力支持奈何巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞