有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(7)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike

原來順從度都會清埋0。
高順從度先會有合作政府,你直接吞咗又會清0,然後合作政府又會吞你core,仲要消除埋你本身嘅Core,呢個係1.9 DLC 特色?
有冇人十字軍玩玩下會唔玩

之後轉觀察mode睇住後世點發展
Quality 或者 quantity 都得,總之咪開defensive
S/L
起collaboration算啦
Btw 14.96M???
HRE 2.5%兵役人口得2.0X M.....
抽咗2次德國俄羅斯人力
我打到後期中國4800萬人力

準備拎來練神將
其實最近兩個DLC 值唔值買?評價好像不太好?
點解
個focus tree值
EU4 減價應該買邊個bundle好
佢個mughals size咁大,成個defensive得morale +15 有用而其他基本上都係廢嘅,唔使靠attrition 拖死人,又唔會嫌manpower太少要慳住使

再加埋佢defensive出啲policy又係廢到無倫,倒不如慳返啲mil points開quality好過

應該~3% manpower total~3M
高手係唔需要咁多人力 1M起120個20 width 中坦裝甲師就夠 之後問盟國攞兵路障式塞地
btw 試緊用希臘 Byzantium

起120個裝甲師+大量魚雷機+Torpedo Boat 陣容足以平推全球
+1 maneuver 同-25% attrition都幾有用既,仲高過quantity
反正俄佬10M人力放係到,不如比我用啦。

本身我仲多人力架,合作政府偷咗我神羅核心之後我人力淨返俄佬嗰1000萬
我再吞佢先有返1400萬。
我放傀儡國都唔會消我核心啦,合作政府妹仔大過主人婆
拆咗佢咪得囉
同唔係emperor 盟友嗰啲elector form alliance 就可以打少幾個
玩左100年
先叫做食返哂希臘同火雞啲地
mamaluke個邊連jerusalem都未打到
https://youtu.be/fehkkLQXME8

玩親都外交家,今次轉下其他先得
巴打唔係玩火雞咩, 點解玩火雞要食火雞啲地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞