有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(7)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
Krakow Empire?
聽落唔係好掂
解成就啫
好多人解帖木兒真傳都打到成地叛軍
f11可以cap圖
唔該晒
手機上懶得搞
呢個achievement真系見到都覺得麻煩 平時要打島番黎已經煩 仲要打晒全世界嘅島
到底玩織田點樣打美濃個FORT
睇YOUTUBE片係見佢刷左個2 SIEGE嘅再加本身3K再傭兵4K就得
但係我咁樣踩係攻唔到個FORT
你到攻城個位睇要幾多兵,attrition高又要預多1k兵
美濃真係好伏
好過wc先 我見過ai mann 殖民左美洲仲霸左英國一啲地
邊度有得望
姐係3lv fort要1萬兵?
就係玩wc打島打到有陰影
你打左其他國家整大啲個force limit先 3級堡最好有10k
Btw如果你見到有國家對拿住美濃嗰個國家宣戰 你可以立即宣佢再九秒九衝過去美濃拿控制權 你咁做就可以借其他國家嘅兵幫你圍城, 但最好唔好咁做因為萬一俾佢地搶到圍城控制權就煩
一開始唔好打佢先
食左隔離堆國家先
我果時3 siege要9k先圍到
個問題係我有個save係打晒東面其他,拎左中國
但係足利又食左好多地

到我食左京都我又變唔到將軍
我係咪要揀左reform就大名先食佢地就得
唔做大名變唔到做幕府將軍
我有個save都係咁
Reform左先set for peace就做將軍,其他變附屬?
大名有京都就變將軍
當比年費
當比年費
不過我對就出嗰個無乜興趣
https://youtu.be/fwMQen2oE1o

有無人會即買做個開箱介紹 無錢等sale先買

Btw 我估嚟緊更新係
Barbarossa: USSR + Finland + Poland + (?)
之後 Scandinavia Country Pack: Denmark + Sweden + Norway
再之後 Italy + Switzerland + Austria + Luxembourg + Belgium
小國型玩家 三個都有興趣玩
玩Stellaris揀種族,我一定係揀海星,個樣勁萌,但係唔知點解撞到嘅ai海星都係排外或者威權主義,明明佢個叫聲咁萌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞