有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(7)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
好撚難玩
睇左下event file似乎唔轉繼承法就唔會觸發死亡event
大家會唔會拆fort
感覺打到中期都無可能打輸仗
啲fort得個擺字
留黎壓荒廢度同加陸軍傳統都得
wiki寫 +1 per current technology fort per 50 development (capped at 1)
即係例如我有1000 development 咁係咪有20個active forts就可以
伊朗
好似好屈
Form完spain發現有event可以打拿坡里重建PU
咁就唔洗跟mission逐格province 打又怕食AE了
ching都第一啦
都仲要call埋其他人圍火雞
candidate 連任 -2.5 replication tradition +1 adm/dip/mil skill
查完發現中文wiki錯到七彩,望望網址原來係cn

每50發展度就要有1個最update fort level既fort就+1,唔夠數就按%調整
1000就要20個

睇你覺得值唔值同國計允唔允許,我認為可以長用+3 advisor更重要

1448年就割撚左London落黎,嘿嘿
玩教宗國當NAPLES獨立有個EVENT可以附庸佢

但就算本身0AE都好 想附庸會硬食70AE 入硬包圍網

已經拉法國奧地利做同盟 都係會照宣

係咪冇計可以食NAPLES
之前特價買左hoi4, 未買dlc
一開始玩民國,日本喺福建,廣東同上海係咁登陸,每個港口放左3個師都打一下就爆,之後要攪好耐先清得返。好煩,攪到東北推得勁慢
守海岸線既正確方法係囤重兵守港口,然後將其他衝晒上岸又斷晒補給既師圍殲
3個師太少,你有冇試過放多幾倍兵力

你玩民國要打得好,第一件事都係洗陸軍exp降debuff,第二件事就係守港口盡量減日本人力同繳械
燈死左 準備被人pu埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞