17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
Fasp
5月2交左網上申請,請問接獲申請通知書同結果通知書會係好似上年咁寄去我屋企定變左?

沒變, 都係寄比你
我朋友上年第一年申請報漏左份保險 今年先發現 係咪應該報返 會唔會比人警告果啲
我朋友上年第一年申請報漏左份保險 今年先發現 係咪應該報返 會唔會比人警告果啲

份野價值幾多
Fasp
5月2交左網上申請,請問接獲申請通知書同結果通知書會係好似上年咁寄去我屋企定變左?

沒變, 都係寄比你

謝謝,今日收到接獲申請通知書了

份野價值幾多

其實點睇價值
想問下,我交申請文件去左旺角個學資處到交,之後因爲漏左野未交我去左長沙灣個學資處補交
交左去兩個唔同既地方有無問題?我仲未收到接獲申請通知書
想問下,我交申請文件去左旺角個學資處到交,之後因爲漏左野未交我去左長沙灣個學資處補交
交左去兩個唔同既地方有無問題?我仲未收到接獲申請通知書

兩個地方一q 樣

份野價值幾多

其實點睇價值

供左幾多年, 每年供幾錢
...我頭先先發現左原來DEAD左
5分鐘內填好哂野交左
急得滯唔小心離婚填左屋企無離婚,
想問
1) 填左無離婚 到時交齊文件證明 會唔會唔得?
2) 遲左DEADLINE咁多 但聽日準備交哂所有文件又得唔得
申請左grant loan 唔係full grant
如果想借42100 係咪要再申請non mean?
咁grant loan嗰度嘅loan仲有冇得借?
同埋係咪借嘅錢會直接幫我交學費唔會經我手?
我係幫細妹問嘅

因為我同佢同住,要報我收入。如果我有某啲收入係岀cheque, 冇報税表,係咪就咁印返啲入支票紙副本俾學資處就可以?

唔該答答我呀
5分鐘內填好哂野交左
想問
2) 遲左DEADLINE咁多 但聽日準備交哂所有文件又得唔得

呢樣未試過要打去問
如果佢入面啲人改到既話應該會叫你寫封信證明係你填錯
改唔到應該都可以比你再交過既

份野價值幾多

其實點睇價值

gg好似填錯左
5分鐘內填好哂野交左
想問

1)小事, 交離婚證書就得
2) 得

份野價值幾多

其實點睇價值

gg好似填錯左

佢話有個位寫現金價值五萬左右 不過用完作試算器計埋都話唔會搞到要扣grant既額 所以佢就唔知係咪應該報返上去

份野價值幾多

其實點睇價值

gg好似填錯左

佢話有個位寫現金價值五萬左右 不過用完作試算器計埋都話唔會搞到要扣grant既額 所以佢就唔知係咪應該報返上去

都要報架
你明知有係到
但係唔報 就係漏報
雖然係極難check到你
但係無謂冒險
最好就係拎份保單果啲文件上去
睇下佢想睇邊個金額計
我果份野寫住第一年現金價值係8蚊
問題一,如果得紅薄仔無詳細月結單得唔得(申請人)

第二,佢係咪只會理你個收入而唔會理你個支岀

第三,如果父母同顧主關係一盤,係咪可以唔洗公司印章等資料同老闆全名等等,我記得之前有張只係寫公司名,地址等等,唔係太詳細,可唔可以父母都係寫果張

份野價值幾多

其實點睇價值

gg好似填錯左

報返, 冇野, 第時唔好再漏

第三,如果父母同顧主關係一盤,係咪可以唔洗公司印章等資料同老闆全名等等,我記得之前有張只係寫公司名,地址等等,唔係太詳細,可唔可以父母都係寫果張

1. 得
2. yes
3. yes, 比報稅表就得

1. 得
2. yes
3. yes, 比報稅表就得

thx

份野價值幾多

其實點睇價值

gg好似填錯左

報返, 冇野, 第時唔好再漏

Thx
上年5月畢業,到依家都未收到還款通知書,係咪要等到下世
我想問tsfs deadline係4月28號,我到依家5月24號先記得網上交表,會唔會唔收我份表,唔批錢?我之前year1 deadline係9月之前,我就以為year 2都一樣,依家好驚無錢交學費,係咪要等佢send信黎,然後寫番解釋信加埋學校既唔知咩野俾佢?
Non mean 舊生申請 學資係咪唔會發比自己 直接交比院校?
樓主
我舊生
過左個截止日期
大概幾時會真係完全唔再受你申請?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞