17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
Defer個年可唔可以申請grant?

Defer 唔係唔洗交學費嘅咩

應該係話原本今年畢業
但仲有幾科要讀所以下年都要繼續讀

應該係話原本今年畢業

咁呢隻好似係計credit 收學費
Grant 好似有啲咁嘅野的
Ive升thei year3
係味呢家申請?
仆街了 可能要appeal 有咩野要帶定上去
係咪親身上去同佢傾會比較 定還是打左電話問左先
仆街了 可能要appeal 有咩野要帶定上去
係咪親身上去同佢傾會比較 定還是打左電話問左先

應該係話原本今年畢業

咁呢隻好似係計credit 收學費
Grant 好似有啲咁嘅野的

我記得以前填表好似有行比你寫埋會交幾多學費
但依家網上版得:
須繳交2017/18學年全額學費及全年上課:

冇位比我填我實際交幾多
雖則我都可以SUBMIT左先遲D等佢問我
今日㩒錢諗住交學費
點知部櫃員機壞咗
搞到戶口多咗兩個紀錄
一個係扣錢另一個係退返啲錢
但係兩個紀錄都淨係寫cash withdrawal
下年申請應該點同學資處解釋
今日㩒錢諗住交學費
點知部櫃員機壞咗
搞到戶口多咗兩個紀錄

有無拎收據,有嘅會睇到有一張係拒絕
無嘅statement 應該都會寫,唔洗擔心
今日㩒錢諗住交學費
點知部櫃員機壞咗
搞到戶口多咗兩個紀錄

部機冇出收據就直接話故障彈返我張卡出嚟
Non mean遲交可以點
見佢六月截數但係我而加先見到
想問問借免入息審查貸款既同時 可唔可以借埋生活費貸款
想問下大家係幾時收到確認信
寄左成個月 咩消息都冇 今日打去問下真係
Asso升senior year UGC degree 幾時可以申請?
Non mean遲交可以點
見佢六月截數但係我而加先見到

下年請早
今日㩒錢諗住交學費
點知部櫃員機壞咗
搞到戶口多咗兩個紀錄

部機冇出收據就直接話故障彈返我張卡出嚟

咁應該statement 會講嘅,唔洗太擔心
想問問借免入息審查貸款既同時 可唔可以借埋生活費貸款

唔得
想問下大家係幾時收到確認信
寄左成個月 咩消息都冇 今日打去問下真係

我上個禮拜收
Asso升senior year UGC degree 幾時可以申請?

之前有巴打話已經可以上網搞
急問
想問下去海外exchange交流sem1
果個sem係咪會唔計
佢淨係批左一個sem 話已經係100%
申請appeal打黎話話u果邊話比佢地知我淨係交sem2學費
但我sem1都係交cu 2萬1學費

push
急問
想問下去海外exchange交流sem1
果個sem係咪會唔計
佢淨係批左一個sem 話已經係100%
申請appeal打黎話話u果邊話比佢地知我淨係交sem2學費
但我sem1都係交cu 2萬1學費

push

咪叫左你問學校
係non mean個網睇話筆錢會直接過落學校度
d人話借黎投資係拎本身自己交學費果舊?
定我睇錯舊non mean係會經自己手?

一係老豆老母幫佢交左 佢再non mean用黎炒
一係TSFS living expenses or tested loan用黎炒

果個係grant loan 嘅loan,唔係non mean

今日琴日收左錢

今日琴日收左錢

絲打幾時申請架 而加先收到個確認信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞