17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike

如果佢check 你 就有機會要你補交文件

份保險價值幾多 ?

份保險價值幾多 ?

上年老豆無啦啦中左成萬蚊馬
過左落銀行佢要我解釋返
但係馬會得三十日紀錄
有冇人試過咁?
問題一,如果得紅薄仔無詳細月結單得唔得(申請人)

第二,佢係咪只會理你個收入而唔會理你個支岀

第三,如果父母同顧主關係一盤,係咪可以唔洗公司印章等資料同老闆全名等等,我記得之前有張只係寫公司名,地址等等,唔係太詳細,可唔可以父母都係寫果張
想問下 我5月7號遞交網上申請
佢叫我14號(星期日)之前寄到

我13號(星期六)凌晨1,2點放入郵箱
(因為趕論文所以唔得閒)

唔知佢收到未?
如果呀哥哥都係讀緊書 佢有返工同時都有申請grant loan 咁佢嘅入息會唔會計入我申請嗰份嘅家庭入息? 點解我同佢嘅學費唔同 但grant嘅金額係一樣?
唔該絲打
想問下 我5月7號遞交網上申請
佢叫我14號(星期日)之前寄到

我13號(星期六)凌晨1,2點放入郵箱
(因為趕論文所以唔得閒)

唔知佢收到未?

或者咁講 其實佢問到你就要解釋到
當然你可以一早寫定解釋信放埋入補充資料到講咩事
我經驗係佢會拎張月結單 問返你果幾次入帳係發生咩事 點解冇計入收入之類
交申請之後一個月內應該會收到申請確認通知書
之後就睇佢幾時審批你份申請
如果有問題 快既一兩個星期就會叫你補交文件
冇問題就個零月之後會收到份野講你批到資助同貸款額係幾多
家訪係抽查 基本上佢幾時都有機會
老母岩岩公司結業拎左一球公積金,應唔應該報上去?

lm
而家先醒起要借non mean test loan 可以點
我係幫細妹問嘅

因為我同佢同住,要報我收入。如果我有某啲收入係岀cheque, 冇報税表,係咪就咁印返啲入支票紙副本俾學資處就可以?

屌你有一球咪撚申請啦

呃錢死全家

老母攞一球,又唔等於會幫巴打交學費嘅

屌你有一球咪撚申請啦

呃錢死全家

老母成60歲先無嘢做個舊錢養全家嫁大佬

屌你有一球咪撚申請啦

呃錢死全家

老母成60歲先無嘢做個舊錢養全家嫁大佬

4月打後既話應該就冇問題
4月之前既話你都係打去問一問
Fasp
5月2交左網上申請,請問接獲申請通知書同結果通知書會係好似上年咁寄去我屋企定變左?

3月31日打後拎, 就唔洗報
出年仲要申請先報
上年老豆無啦啦中左成萬蚊馬
過左落銀行佢要我解釋返
但係馬會得三十日紀錄
有冇人試過咁?

馬會應該可以申請record, 可能要比錢

屌你有一球咪撚申請啦

有一球都可以申請, 跟足程序, 有申報, 政府審查過, 批比你就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞