17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
佢叫我確認啊媽截至2017年3月31日所持有的現金總數。。但鬼知咩
佢叫我確認啊媽截至2017年3月31日所持有的現金總數。。但鬼知咩

同問,hsbc 儲蓄户口

今日琴日收左錢

絲打幾時申請架 而加先收到個確認信

絲打用HSBC
仆街,我又係被自動放棄
不過打過上去問只要寫返個書面解釋點解無交資料就得

被自動放棄後 18號交返啲寄失左既文件去到而家都未有信寄黎是否正常 上網check個status又話being processed 好擔心 求解答

直接填戶口到3月31日個時有幾錢就得 點check唔洗教啦 一係月結單 一係存摺
仆街,我又係被自動放棄
不過打過上去問只要寫返個書面解釋點解無交資料就得

被自動放棄後 18號交返啲寄失左既文件去到而家都未有信寄黎是否正常 上網check個status又話being processed 好擔心 求解答

正常 你遲交佢都會hea住幫你搞 等返一個月啦
佢話要等院校確認資料
佢話要等院校確認資料

有冇人知依步等幾耐

我又一城大

直接填戶口到3月31日個時有幾錢就得 點check唔洗教啦 一係月結單 一係存摺

但係我所持現金喎⋯⋯我啊媽應該都有5000蚊係身 佢會唔會當我漏報㗎
佢話要等院校確認資料

有冇人知依步等幾耐

我又一城大

係咪都係升year2?
佢話要等院校確認資料

有冇人知依步等幾耐

我又一城大

係咪都係升year2?

係呀
你都係等緊?
我老豆2016年大部分時間都返散工
而家得幾張月結單
咁我洗唔洗同時填自述書同upload月結單?
如果我網上申請填漏左幾個資料 但我仲未upload文件
有無得重新填過
有無得重新填過

我係upload/寄野個陣寫多張野話漏報左
有無得重新填過

咁點補交返
有無得重新填過

咁點補交返

我就上網填個陣未搵齊d銀行戶口既statement
填完form之後 咁寄supporting document咪寫多張紙話漏左咩
總之一次過畀晒d野佢
想問而家仲可唔可以申請返16/17年既non means
聽人講個deadline廢
佢話要等院校確認資料

有冇人知依步等幾耐

我又一城大

係咪都係升year2?

係呀
你都係等緊?

係呀 不過我應該要耐啲先搞到 補交都補左兩次
佢話要等院校確認資料

有冇人知依步等幾耐

我又一城大

係咪都係升year2?

係呀
你都係等緊?

係呀 不過我應該要耐啲先搞到 補交都補左兩次

岩岩先發現城大個post都見到你

我唔洗補交⋯⋯

不如你grad 左先一次過申請返四年non meam 啦咁
我想問如果屋企有問銀行借錢
會點樣計

不如你grad 左先一次過申請返四年non meam 啦咁

Asso grant loan 係唔係難申請過ugc grant loan?

如果申請人 姐係我有做part time 每月3000蚊到 係唔係好難申請到ugc full grant?

因為我asso 兩年都係non mean
Asso grant loan 係唔係難申請過ugc grant loan?

如果申請人 姐係我有做part time 每月3000蚊到 係唔係好難申請到ugc full grant?

因為我asso 兩年都係non mean

阿哥 月入30k 有架車
老豆月入20k
老母無做野
住公屋 申唔申到ugc grant loan?
仲有保險洗唔洗報上去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞