17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
4月deadline
而家仲申唔申請到?

同埋老豆老母啲銀行户口全部都係簿仔 仲要唔要月結單?

申請到

有簿就影印簿,冇簿就月結單

唔該曬 連登有愛
即係我而家網上申請先 之後交文件連埋理由信就得?

係補充資料書面解釋就得

依加都申請到,交完一星期內交埋d資料同簽名個張紙就得

我都係過左deadline先交
4月deadline
而家仲申唔申請到?

申請到

唔該曬 連登有愛

係補充資料書面解釋就得

網上申請 再交書面解釋連證明文件?
定網上申請 再交書面解釋 之後再交證明文件?
第一次申請 好多唔明
4月deadline
而家仲申唔申請到?

申請到

唔該曬 連登有愛

係補充資料書面解釋就得

第一次申請 好多唔明

網上申請

填哂資料,係補充資料解釋埋點解遲交,遞交申請,佢會畀你揀網上upload定直接交去學資處,你揀其中一個方法交d文件就得
4月deadline
而家仲申唔申請到?

申請到

唔該曬 連登有愛

係補充資料書面解釋就得

第一次申請 好多唔明

網上申請

填哂資料,係補充資料解釋埋點解遲交,遞交申請,佢會畀你揀網上upload定直接交去學資處,你揀其中一個方法交d文件就得

明白
唔該曬
想問大概幾時會批到TSFS?
想問大概幾時會批到TSFS?

收到接獲申請通知書60日內
用過佢個計數機
資產嗰度無扣資助幅度
但係調整後家庭收入超咗3百零蚊,搞到得返75%資助額
咁嘅情況大唔大機會appeal到?

呢樣真係唔知, 你如果有醫療證明就可扣減收入
點解non mean 除左第一年之外前2年都唔經我手直接過比學校?

non mean 一定係直接比學校
點解non mean 除左第一年之外前2年都唔經我手直接過比學校?

如果我已經交咗學費仲會過俾學校?
佢封信又話會入落我户口嘅
fasp上網填完表upload埋文件要大約幾耐先會收到接獲申請通知書
想問下DEFER有冇得申請TSFS
唉入左EE讀唔撚掂
想問下DEFER有冇得申請TSFS
唉入左EE讀唔撚掂

可以, tsfs 無限申請次數
fasp上網填完表upload埋文件要大約幾耐先會收到接獲申請通知書

政府做野好慢, 你預鬆d, 兩至三周

如果我已經交咗學費仲會過俾學校?
佢封信又話會入落我户口嘅

咁唔知, 你打去問, 通常係學校收多退比你
補交資料係去旺角交?
4月deadline
而家仲申唔申請到?

申請到

唔該曬 連登有愛

係補充資料書面解釋就得

簿仔記得印埋有持有人姓名果頁比佢
海外戶口會唔會被查到

大陸戶口查唔到
補交資料係去旺角交?

好似轉左去長沙灣個辦事處度交
補交資料係去旺角交?

好似轉左去長沙灣個辦事處度交

其實旺角長沙灣都得
巴打救命 我16/17學年申請咗non mean 批咗嘅 然後今年4月因為屋企問題 我就走去借咗兩間財務公司 各1萬5 每個月銀行自動轉帳還錢 亦都有翻part time不過收入唔穩定 今年想再申請non mean 請問需唔需要交銀行月結單 我怕學資處見到條數之後唔肯批 麻煩曬巴打
老母岩岩公司結業拎左一球公積金,應唔應該報上去?
巴打救命 我16/17學年申請咗non mean 批咗嘅 然後今年4月因為屋企問題 我就走去借咗兩間財務公司 各1萬5 每個月銀行自動轉帳還錢 亦都有翻part time不過收入唔穩定 今年想再申請non mean 請問需唔需要交銀行月結單 我怕學資處見到條數之後唔肯批 麻煩曬巴打

借財仔好似唔會點理
但係parttime收入要填

借財仔好似唔會點理
但係parttime收入要填

咦 non mean好似唔關事

如果佢check 你 就有機會要你補交文件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞