17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
如果佢喺批咗我grant之後先收到我補交月結單,佢仲會唔會check我啲數

可能會架
full grant完仲可唔可以借non mean?

你grant到已經唔係non mean
所以根本無得借
而且full granu除左你唔駛交學費 仲有會筆生活費loan
你可以到時再選擇借定唔借
升year2 miss左4月份果輪
係咪要等開學先可以再申請?
會唔會申請唔到?

你grant到已經唔係non mean
所以根本無得借
而且full granu除左你唔駛交學費 仲有會筆生活費loan
你可以到時再選擇借定唔借

佢個loan申請期限淨係到8月1
而我都係星期五先收到結果通知
文件有咩問題的話都係凍過水
Master幾時可以申請non-mean?
有無巴絲係5月頭申請17/18專上non mean
到依家都未收到結果通知書?
係咪今年遲左定點?第一次借
利申: 舊生 打過去問 果邊話文件齊 等學校核對資料

我4月尾申請,7月頭補交左次文件
而家無消息
我都係舊生,過多幾日要打去問問
會唔會申請唔到?

無啦,下年請早

而家無消息

點解non mean 都要文件
會唔會申請唔到?

而家可以照申請

而家無消息

點解non mean 都要文件

睇錯 原來係loan mean
我想問屋企人係年頭離左婚
但係依家因為排緊另一間公屋
暫時重係同住緊
咁到時係咪照樣會計晒父母入息?
小弟第一年申請non mean想知d錢係入落我銀行定直接比學校?我今日先交齊野通常幾耐先有結果
之前係舊登成個post 搬過黎
有冇問過人
仆街,我又係被自動放棄
不過打過上去問只要寫返個書面解釋點解無交資料就得
academic expenses聽講係睇申請人咩curriculum 其實係跟啲咩定
父母銀行d存款只係要影印呢年?
急問
想問下去海外exchange交流sem1
果個sem係咪會唔計
佢淨係批左一個sem 話已經係100%
申請appeal打黎話話u果邊話比佢地知我淨係交sem2學費
但我sem1都係交cu 2萬1學費
Defer個年可唔可以申請grant?
Defer個年可唔可以申請grant?

Defer 唔係唔洗交學費嘅咩
急問
想問下去海外exchange交流sem1
果個sem係咪會唔計
佢淨係批左一個sem 話已經係100%
申請appeal打黎話話u果邊話比佢地知我淨係交sem2學費
但我sem1都係交cu 2萬1學費

應該要問學校
父母銀行d存款只係要影印呢年?

睇返instruction
academic expenses聽講係睇申請人咩curriculum 其實係跟啲咩定

佢地自己有個list 掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞