17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
樓主介唔介意留tg?
有d TSFS野想問

sor, 我有tg 但唔知點睇自己id

你喺setting 拉落去睇username就有啦

solidislive

solidislove
後日deadline.....但屋企人未有稅單,填唔到收入個欄

點算 係咪可以遲交申請?定點?

我都好想打去問,但我一星期mok左兩隻牙,一左一右⋯⋯我講唔到野,食唔到野

吞口水都痛

唔該解答下我
我有兩個銀行account

我之前由a禁左一萬入落b,用入錢機

佢會唔會問我呢筆數黎來歷
後日deadline.....但屋企人未有稅單,填唔到收入個欄

點算 係咪可以遲交申請?定點?

我都好想打去問,但我一星期mok左兩隻牙,一左一右⋯⋯我講唔到野,食唔到野

吞口水都痛

唔該解答下我

放心, 遲申請可以, 我年年都係7月先申請

自己講番a 轉去b 就得, 好小事

自己講番a 轉去b 就得, 好小事

thx bro
Grant loan舊生通常幾時開始申請
上個星期先收到申請結果通知書 full grant 我身邊嘅同學都已經收曬2期錢 咁我會一次過收曬2期錢 定係照會分2期

而家
上個星期先收到申請結果通知書 full grant 我身邊嘅同學都已經收曬2期錢 咁我會一次過收曬2期錢 定係照會分2期

一期
問銀行借左錢比fd
佢份返成筆比我
依家我分萬還銀行
會唔會影響
利申上年full grant
問銀行借左錢比fd
佢還返成筆比我
依家我分期還比銀行
會唔會影響
利申上年full grant

而家

係學校拎form? 上網個到仲係2016/2017
學資處電子通lock左我個a/c 24小時
但今日就截 係未之後申請番就得
輸入左一次password就鎖 痴線架
幫人問
16/17嘅loan未申請,已經過咗deadline成個月,仲有冇得申請
另外如果asso升ugc想grant,係咪當新生跟新u申請?
幫人問
16/17嘅loan未申請,已經過咗deadline成個月,仲有冇得申請
另外如果asso升ugc想grant,係咪當新生跟新u申請?

Thanks
幫人問

Thanks

第一題唔知

係跟新生申請
樓主我加左你tg啦 你睇唔睇到我send野問你?
樓主我加左你tg啦 你睇唔睇到我send野問你?

覆左你
話說我同學上年因為父母攞綜援而可以full grant,但係之後個年得老豆攞綜援,咁佢仲有冇機會仲有full grant
佢獨生,老母有出去做part-time但係搵得唔多代我同學唔該大家
幫人問

Thanks

第一題唔知

係跟新生申請

Thank you
話說我同學上年因為父母攞綜援而可以full grant,但係之後個年得老豆攞綜援,咁佢仲有冇機會仲有full grant
佢獨生,老母有出去做part-time但係搵得唔多代我同學唔該大家

照你咁講 99% 都係full grant

你上網申請既話,
父母兩人攞綜援先有得加快審批,
父母其中一人攞都要跟正常程序申請,即係要報收入同資產,
視乎做緊野果個搵幾多

照你咁講 99% 都係full grant

唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞