17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
如果上年apply 左non mean 今年洗唔洗再交多次所有文件架?
如果上年apply 左non mean 今年洗唔洗再交多次所有文件架?

要 每年都要咁交一次
請問黎緊non ju上bu yr3,家陣係唔係一定要經政府個網上搞,唔洗再去學校攞份野填?
問過個邊剩係話等7,8月個talk,依加想早d搞如果搞到的話

有offer 信就可以而家上學資網申請

ok ok,thanks
但係唔係唔會再有份野填去交?轉哂網上做?
因為佢話咩好似填份野會易d簡單d類似咁嘅野?唔係應該唔會再用人手填?
請問黎緊non ju上bu yr3,家陣係唔係一定要經政府個網上搞,唔洗再去學校攞份野填?
問過個邊剩係話等7,8月個talk,依加想早d搞如果搞到的話

有offer 信就可以而家上學資網申請

ok ok,thanks
但係唔係唔會再有份野填去交?轉哂網上做?
因為佢話咩好似填份野會易d簡單d類似咁嘅野?唔係應該唔會再用人手填?

你今年升ugc 課程, 申請tsfs,
而tsfs 不嬲係上網申請的, 冇得拎 form 填

要 每年都要咁交一次

我收到佢副信確定左我網上application 但信入面無寫幾時再交文件 一般會係幾時要?
依家先交文件趕唔趕得切8月有通知

要 每年都要咁交一次

我收到佢副信確定左我網上application 但信入面無寫幾時再交文件 一般會係幾時要?

兩星期左右
依家先交文件趕唔趕得切8月有通知

預鬆 d , 8月尾九月頭啦 (如果你d 野齊的話)
Gg了,完全錯過deadline
請問依加仲有得補救嗎
再唔係舊生有無得當新生咁申請
Gg了,完全錯過deadline
請問依加仲有得補救嗎
再唔係舊生有無得當新生咁申請

照申請就得
成個月都未有信叫我check 銀行account
第二個學期既宿舍津貼通常幾時出
成個月都未有信叫我check 銀行account

打去問下
第二個學期既宿舍津貼通常幾時出

完左學期先會出
我想問
如果屋企人離左婚
但係未搬出去
呀媽收入每月一萬蚊到
老豆大約萬五
遲下會跟呀媽住
屋企接近0資產
申唔申請到full grant
你好,本人17dse
我有兩個銀行戶口,我上年開始借左自己其中一個銀行戶口比我呀哥做下網上生意仔,比啲人去入數,依家已經有幾萬,請問係咪已經玩完,一定無full grant
就算我依家cut左個戶口,但係今年4、5月既銀行紀錄已經歸納左入我year 2申請時要交既紀錄之中
同埋我呀哥成日賭,馬會戶口睇唔睇嫁?
thanks
我想問
如果屋企人離左婚
但係未搬出去
呀媽收入每月一萬蚊到
老豆大約萬五
遲下會跟呀媽住
屋企接近0資產

如只係得你同阿媽兩個就得
你好,本人17dse
我有兩個銀行戶口,我上年開始借左自己其中一個銀行戶口比我呀哥做下網上生意仔,比啲人去入數,依家已經有幾萬,請問係咪已經玩完,一定無full grant
就算我依家cut左個戶口,但係今年4、5月既銀行紀錄已經歸納左入我year 2申請時要交既紀錄之中
thanks

不會玩完, 到時講番你借戶口比阿哥用黎做網上生意就ok

唔會睇你阿哥任何資產及馬會
我想問
如果屋企人離左婚
但係未搬出去
呀媽收入每月一萬蚊到
老豆大約萬五
遲下會跟呀媽住
屋企接近0資產

贍養費計唔計埋
你好,本人17dse
thanks

但係點解釋呀哥做網上生意既收入唔申報上去
我想問
如果屋企人離左婚
但係未搬出去
呀媽收入每月一萬蚊到
老豆大約萬五
遲下會跟呀媽住
屋企接近0資產

贍養費計唔計埋

計, 咁就未必有full grant
你好,本人17dse
thanks

但係點解釋呀哥做網上生意既收入唔申報上去

阿哥收入要報, 到時form 要你填
我想問
如果屋企人離左婚
但係未搬出去
呀媽收入每月一萬蚊到
老豆大約萬五
遲下會跟呀媽住
屋企接近0資產

贍養費計唔計埋

計埋都係得萬五
我想問
如果屋企人離左婚
但係未搬出去
呀媽收入每月一萬蚊到
老豆大約萬五
遲下會跟呀媽住
屋企接近0資產

贍養費計唔計埋

計埋都係得萬五

都有機會full 既, 但最起碼有 75%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞