17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
5月5收接獲申請通知書, 到依家都未有結果信出

TSFS

打去問啦
5月5收接獲申請通知書, 到依家都未有結果信出

TSFS

我4月24收通知書都未有結果,都唔知點做野既
補交資料佢要我說明一筆轉賬來源
但屋企人真係唔記得左
打去銀行又話check唔到
可以點算
PS:筆錢唔過1000
但屋企人真係唔記得左
可以點算

唔過1000都要問,是但話朋友還錢得唔得😑
過左deadline仲未交
但屋企人真係唔記得左
可以點算

是但話上網買野

點算?5月初send黎 我一直都未搞

留返下年
其實full grant有幾多錢?
屌仲未有結果
想問下借4萬grant
即係每年400息?
但屋企人真係唔記得左
可以點算

是但話上網買野

但係個筆數係轉入黎
唔係用出去

你學費幾多咪俾幾多你

你學費幾多咪俾幾多你

好似有幾千助學金既
唔同學系唔同數目
想問下呢
Non means有個我的帳單個位
係咪上年登記左今年就唔洗再登記
因為我見個份野又要交個我的帳單服務確認通知書
15號係網上交左申請 但過左兩個星期都仲未寄埋月結單糧單
一陣走去寄先 希望唔會屌我啦
想問 loan個度(生活費)交齊野上去office 洗唔洗宣誓個D?同埋要等幾耐先拎到錢? 唔該晒

連登仔好多有錢仔 唔借loan

正常交齊野得收錢就ok
你見兩三個星期後都未有就打去問啦
15號係網上交左申請 但過左兩個星期都仲未寄埋月結單糧單
一陣走去寄先 希望唔會屌我啦

寫張信同佢講未有
其實NON MEAN抵唔抵借
我GRANT LOAN一蚊都無
唔想哂時間返PT,但係又想生活費鬆動D同埋SEM BREAK可以出去玩下或者買下玩具

而家YR2 如果要借應該黎緊兩年都各借40k
我半個月前網上交左fasp
係學資處個網「申請進度」搵唔到我個申請
「已遞交的申請」個狀況度寫住「申請已遞簽署的聲明及證明文件應經郵遞/親身遞交」
但我明明已經半個月前寄晒d野
到而家都未收到接獲申請請知書
請問係唔係正常?
真係好驚係寄失左 而家唔係香港...

好係唔會轉
hi巴打
想問下ive 學生有冇得申請grant?
今年先讀第一年應該係開學之後先攪?
另外我自己有番pt,特別係哩排假期番得好多,一個月6千8千(有個月上到一萬),需唔需要申報埋同會唔會影響佢grant唔grant比我?
因為我有個朋友佢原本冇pt,學資批左半grant,但有番之後第二年就一蚊都唔grant了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞