17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
我好耐去過銀行打簿 中間miss 左好多記錄 佢會唔會追問

同埋如果佢追問 但銀行又無左電腦記錄 咁點算?
一直都唔知原來舊生同新生申請TSFS個deadline 有出入
琴晚上學資處睇先知5月已經過左期 即刻嗱嗱聲上網交左申請先
學校一直都無通知
而家唔知解釋信格式同理由要點寫 求有經驗巴打賜救
hi巴打
想問下ive 學生有冇得申請grant?
今年先讀第一年應該係開學之後先攪?
另外我自己有番pt,特別係哩排假期番得好多,一個月6千8千(有個月上到一萬),需唔需要申報埋同會唔會影響佢grant唔grant比我?
因為我有個朋友佢原本冇pt,學資批左半grant,但有番之後第二年就一蚊都唔grant了

開學先搞
照申報 話係返pt賺既錢 佢批幾多就佢決定
hi巴打
另外我自己有番pt,特別係哩排假期番得好多,一個月6千8千(有個月上到一萬),需唔需要申報埋同會唔會影響佢grant唔grant比我?
因為我有個朋友佢原本冇pt,學資批左半grant,但有番之後第二年就一蚊都唔grant了

開學先搞

冇記錯既你返pt賺既錢唔係幾影響個審批
一直都唔知原來舊生同新生申請TSFS個deadline 有出入
學校一直都無通知

冇所謂
當普通書信咁寫都得
hi巴打

開學先搞

點會唔計
唔計既佢拎你銀行月結單黎做咩
學校一直都無通知

冇所謂
當普通書信咁寫都得

要信架咩
我前兩年都遲交,照交就算
不過我都係遲半個月左右
hi巴打

開學先搞

點會唔計

反而係同住兄弟姊妹既收入count三分一
你同你父母收入都係正常計
我好耐去過銀行打簿 中間miss 左好多記錄 佢會唔會追問

同埋如果佢追問 但銀行又無左電腦記錄 咁點算?

miss 左果啲銀行會寄封信比你,你一定有
無左去搵銀行補,不過好似要幾舊水
hi巴打

開學先搞

點會唔計

自己PT收入唔計架WO
佢睇你資產姐
我次次都係寫ac有幾多錢再掉個copy比佢睇就得
五月尾交完資料 依家寄信話我冇交到

你係補交資料定第一次交資料
我想知寄失會唔會有通知,話一份證明文件都收唔到

我都唔清楚 佢叫我全部再交一次
郵局話如果唔夠郵費或者寫錯地址都會彈回頭 不過要等好耐
想問下如果戶口有張cheque入左數比我 係得幾十蚊 但我無個cheque既印影本咁點算
有course 要retake 可唔可以加落non mean 到計番多啲錢
hi巴打

開學先搞

點會唔計

自己PT收入唔計架WO
佢睇你資產姐
我次次都係寫ac有幾多錢再掉個copy比佢睇就得

唔好話pt
我ft個d都唔計喇
有冇人試過打電話上去問,對方答你有野要問院校,等緊院校回覆?
有冇人試過打電話上去問,對方答你有野要問院校,等緊院校回覆?

我今日係學校問 學校話學資處28號先收到學校send比佢個emaik話confirm我d資料

我今日係學校問 學校話學資處28號先收到學校send比佢個email話confirm我d資料
學校一直都無通知

冇所謂
當普通書信咁寫都得

要信架咩
我前兩年都遲交,照交就算
不過我都係遲半個月左右

佢叫你解釋咪會要比信佢囉
不過唔想寫都要以照交
學資處話等緊主任批 想問下點解會咁耐
我係6月中收到確認信 大約16號左右
今次好似耐左好多 搞乜
今次好似耐左好多 搞乜

你中左抽查
今次好似耐左好多 搞乜

你中左抽查

唔係掛 個日上去 佢話等緊主任批 如果主任無再搵你 過多一排就會收到結果書
唔好嚇我喎 會唔會係follow我個位主任做野手腳慢左d咋
不過我有同學都未收到
今次好似耐左好多 搞乜

你中左抽查

唔係掛 個日上去 佢話等緊主任批 如果主任無再搵你 過多一排就會收到結果書
唔好嚇我喎 會唔會係follow我個位主任做野手腳慢左d咋
不過我有同學都未收到
5月尾交 打去問話主任已批
但要等學校confirm 資料
5月尾交 打去問話主任已批
但要等學校confirm 資料

想問下你check網上申請個到 係咪都係打「處理中」
defer 要讀多3 credits
仲可唔可以申請資助?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞