17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
前排冇留意信箱 今日至發現佢當我自動放棄
但我之前明明寄哂所有野俾佢 依家係咪打電話同佢講返定點
不過個電話長期都內線唔通

狂打/直接踩上門
可能你之前d文件寄失左
有冇人收到non mean嗰啲嘢 收到通知書之後咩都冇收過

non mean好多人整 你等多陣 再唔係打去問問

+1 就快又deadline
有冇人收到non mean嗰啲嘢 收到通知書之後咩都冇收過

non mean好多人整 你等多陣 再唔係打去問問

+1 就快又deadline

聽日就21日了 音訊全無

狂打/直接踩上門
可能你之前d文件寄失左

一定係寄失左先會咁 你再交多次啲文件加封信叫佢繼續考慮你申請就得
如果住緊層樓唔係父母,同埋父母冇結婚 仲要老豆揸的士 自僱 有冇可能full grant ?
同埋要去學資處面見好驚
如果住緊層樓唔係父母,同埋父母冇結婚 仲要老豆揸的士 自僱 有冇可能full grant ?
同埋要去學資處面見好驚

有無full grant 唔係睇你老豆職業,係睇你老豆搵幾多喎
一樣揸的士,一個搵幾皮,一個搵一皮都爭好遠啦
6月中補交資料,到而家音訊全無,打過兩次電話去,兩次都話已經搞掂,交左比審計部計緊數,好快會收到信,我屌你老母仲未收到呀!!!!
冇錢我點讀書呀!!!!我公屋窮撚嚟架咋!!!!!!

有冇巴打同我一樣情況

不斷打,日日打去煩鳩佢
話說我想打去學資處問下有拎grant 可唔可以apply 林鄭果3皮,打極都無人聽
有賭波習慣對批核有無影響
月結單有馬會過數紀錄
同埋要去學資處面見好驚

有無full grant 唔係睇你老豆職業,係睇你老豆搵幾多喎

吊 如果報少d 得唔得 同埋學資處面見會做d咩
想問專上學生資助計劃係咪一定會面見
第一次出助學金 但學費果度出少左
話說我想打去學資處問下有拎grant 可唔可以apply 林鄭果3皮,打極都無人聽

應該可以 之前新聞好似話得
但其實果3皮既詳情都未出
唔洗咁急喎
lm

應該可以 之前新聞好似話得
但其實果3皮既詳情都未出
唔洗咁急喎

因為我果間琴日係apply 呢個嘅deadline
Btw 終於打通左
如果apply 左林鄭果3皮會跟比例扣你grant 嘅金額
同埋要去學資處面見好驚

其實佢個網有

Btw,報少啲會構成誤報或漏報資料

學資處有權取消你及/或你兄弟姊妹的申請資格,及/或要求歸還全數已發給的資助金額,而你及/或你家人更可能被檢控。你須注意,根據香港法例第 210 章《盜竊罪條例》,任何人以欺騙 手段獲得財物及/或金錢利益,即屬犯罪,循公訴程序定罪後,可處監禁 10 年。
有賭波習慣對批核有無影響
月結單有馬會過數紀錄

印象唔好囉 無錢仲學人賭
好易俾佢覺得姐係你都唔係好等錢洗姐
問定出年先 如果幫人買野人地過數俾我洗唔洗俾埋張入數紙佢睇?不過我都係得相正本朋友dup左
問定出年先 如果幫人買野人地過數俾我洗唔洗俾埋張入數紙佢睇?不過我都係得相正本朋友dup左

要留呀
佢實問到足
如果過數買野又點同佢講,冇留底
同埋要去學資處面見好驚

其實佢個網有

學資處有權取消你及/或你兄弟姊妹的申請資格,及/或要求歸還全數已發給的資助金額,而你及/或你家人更可能被檢控。你須注意,根據香港法例第 210 章《盜竊罪條例》,任何人以欺騙 手段獲得財物及/或金錢利益,即屬犯罪,循公訴程序定罪後,可處監禁 10 年。

咁見面係必須嘅?
之前叫朋友幫手買野 過咗3000蚊數俾佢
會唔會又問3問4
同埋要去學資處面見好驚

其實佢個網有

咁見面係必須嘅?

如有需要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞