17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
如果我已婚 有個女
老公月入萬八左右
銀行户口得三四萬左右
申唔申請到full grant

戶口係兩個人戶口?仲有無咩資產好似股票果啲咁

係呀兩個人
資產應該得保險 除左呢樣應該都冇啦

不過保險個價值應該唔過一萬

咁樣理論就應該輕鬆full grant 嘅

但我係讀城大進修學院既遙距課程
第一年學費四萬三到
之前用過佢個計算機

自膠未打哂
之前用過佢個計算機計淨係得half grant
點解會咁既
如果我已婚 有個女
老公月入萬八左右
銀行户口得三四萬左右
申唔申請到full grant

係呀兩個人

但我用佢個計算機 得半數

萬八三人家庭都得半數?

頂 唔知我老公覆左你 下面又講多次

係呀兩個人

萬八三人家庭都得半數?

咦係喎...我都去幫你禁左係得一半左右
三人家庭萬八雖然唔係少...但係都唔多喎

係呀兩個人

萬八三人家庭都得半數?

完全唔知佢點計

係呀兩個人

萬八三人家庭都得半數?

完全唔知佢點計

不過我地又禁過 如果總收入十八萬就full grant
姐係爆得少少
想問下收到結果通知書後兩星期內係咪一定有grant到户口
仲未打俾我叫我補交月結單
想問下如果本人借過銀行錢 會唔會有影響
如果grant loan批左但個金額太小 可以轉non mean?
上個sem hall津幾時出

打去問

我都未出 應該未有?
終於收到信
岩岩計左計 原來屋企差個人批個額都差好撚遠
想知後母算唔算係父母同單親家庭
仆街 啲補交文件寄失左 佢話當我自行放棄 仲有無得掹
想問下FASP果度寄咗確認信嚟批咗grant同loan

佢話 如你接受專上學生資助計劃及/或專上學生免入息審查貸款計劃下批出的貸款。以連接編號XXXXXXXX來登記學資處電子通-我的帳單服務。請將成功登記學資處電子通-我的帳單服務的確認通知書/訊息列印,連同貸款文件交回本主。

但係我淨係要grant唔要loan咁洗唔洗理

應該唔駛 過幾日會見到銀行戶口有一筆錢轉咗入嚟
有冇人係16/17 GRANT LOAN入面既LOAN
尋日岩岩交左貸款文件,佢即時比封確認信我,
如果佢正式批左係咪會另外再寄多封信比你?

16/17?

16/17?

係 我交返上年既loan
17/18 我都交左form
想問下FASP果度寄咗確認信嚟批咗grant同loan

佢話 如你接受專上學生資助計劃及/或專上學生免入息審查貸款計劃下批出的貸款。以連接編號XXXXXXXX來登記學資處電子通-我的帳單服務。請將成功登記學資處電子通-我的帳單服務的確認通知書/訊息列印,連同貸款文件交回本主。

但係我淨係要grant唔要loan咁洗唔洗理

應該唔駛 過幾日會見到銀行戶口有一筆錢轉咗入嚟

thanks
係呢個post都見到你

我都等緊
上到大學,Asso時借既loan洗唔洗還住?u grad埋先要還?
屌啦星 補交完資料又話唔齊又要補交
上年成功申請都冇咁撚麻煩 欠撚左你咩 好似乞衣咁乞
屌啦星 補交完資料又話唔齊又要補交
上年成功申請都冇咁撚麻煩 欠撚左你咩 好似乞衣咁乞

學資處啲仆街都唔撚係幫助清貧學生解決財務困難嘅
根本就係留難學生 玩鳩你班窮撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞