17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
想幫下大家 因為接下來都好多資料要補交

利申 :
半個專家
申請左4年都 除第1年外 ,3年都FULL GRANT
試過 APPEAL 2次成功 家訪都試過
志在幫下大家
留名
Non mean 抵唔抵借
Non mean 係咪最易?
易成點?
Non mean 冇得自己袋?
我想問如果full grant 借足好似係48k
如果畢業內還清 利息係點計
我想黎緊下個學年申請
唔再返pt 太多堂
我想黎緊下個學年申請
唔再返pt 太多堂

你可能已經太遲
邊間?

比出面黎講梗係抵
易成點?

有學生證明就會批比你,
批左之後搵個屋企人做擔保人 (需要佢既收入證明)
Non mean 冇得自己袋?

你可以唔還, 但政府會經法律途徑追你

你係咪指 loan under TSFS ?
如果係, 此loan 係 畢業後先計息, 畢業前還清應該唔洗利息

但1% 咁抵屌, 點都拖都最長年期還
我想黎緊下個學年申請
唔再返pt 太多堂

申請lor, 又唔洗錢
我想黎緊下個學年申請
唔再返pt 太多堂

你可能已經太遲
邊間?

唔會太遲, 個 deadline 廢既,今年內(12月31日前)都可申請
易成點?

有學生證明就會批比你,

一定屋企人?
佢要我25號交家庭入息證明,但我父母依家仲未有,點算

你係咪指 loan under TSFS ?
如果係, 此loan 係 畢業後先計息, 畢業前還清應該唔洗利息

但1% 咁抵屌, 點都拖都最長年期還

係呀 唔該師兄
有咩appeal技巧

冇技巧, 佢都係問題拎我 多d 證明文件

有乜交乜先, 之後拎到證明再補交

如你父母已有銀行一年記錄, 內有人工記錄就已ok
易成點?

有學生證明就會批比你,

一定屋企人?

唔一定, 有人肯幫你做擔保就得

好多人借黎投資添
遲左deadline 先apply會唔會申請唔到
遲左deadline 先apply會唔會申請唔到

17/18 剛剛開始, 一定可以申請, 慢慢黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞