17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
報summer sem係咪咩都唔駛同學資處搞?

唔洗
我想問下 大學過左deadline先交 成3個星期都未寄返確認收到信比我..係咪要打返去問下?

急就打去, 唔急就等下, 剛開始申請係冇咁快
想問下 我父母離咗婚好多年 而家跟阿爸住 阿媽絕少比生活費
但阿媽買咗一份儲蓄保險 供款人係媽媽 受益人係我 使唔使申報埋?或者話會唔會有好大影響?
唔該晒

交離婚證書就得, 阿媽d 野乜都唔洗交
想問下 我父母離咗婚好多年 而家跟阿爸住 阿媽絕少比生活費
但阿媽買咗一份儲蓄保險 供款人係媽媽 受益人係我 使唔使申報埋?或者話會唔會有好大影響?
唔該晒

交離婚證書就得, 阿媽d 野乜都唔洗交

阿爸買就要報, 阿媽買唔使報
想問下有返part time洗唔洗比糧單

唔洗

咁只係fulltime先要申報?

唔係有收入就要報咩

所有收入我都會報

廢是彈返轉頭又補返

如果你係學生 就算做野有收入 佢都唔當係 同埋佢依家網上申請個度 唔洗你填你既個人收入 姐佢唔當 不過計埋落去都好既 你填落邊度?
黎緊番一個SEM INTERN可唔可以同佢講淨係要SEM2 GRANT? 我份INTERN收入會唔會影響我個GRANT?

佢會決定grant 幾錢俾你 個人收入唔計家庭收入 除非你收成幾皮野intern

我每年報pt幾萬蚊一年 都無影響 同埋依家新個個網上申請都無一項係填個人收入 咁你報係邊度姐

唔洗

唔係有收入就要報咩

所有收入我都會報

廢是彈返轉頭又補返

如果你係學生 就算做野有收入 佢都唔當係 同埋佢依家網上申請個度 唔洗你填你既個人收入 姐佢唔當 不過計埋落去都好既 你填落邊度?

係補充資料到講,交埋稅單

上年我都係咁,一樣full grant, 張稅單有6位數字

唔洗

唔係有收入就要報咩

所有收入我都會報

廢是彈返轉頭又補返

都得 交埋就保險d

唔洗

唔係有收入就要報咩

所有收入我都會報

廢是彈返轉頭又補返

都得 交埋就保險d

月結單都會show salary

係月結單講話係pt收入都ok
屋企人借財仔借到破產

老豆呀媽問銀行借咗幾十萬去還

屋企窮到pk 但又唔知點解釋啲錢借去邊

可以點
屋企人借財仔借到破產

可以點

唔洗解釋 你借幾多錢都唔會對grant loan 有影響 因為佢係唔會理你差人幾多錢 佢係會睇有無人係差你錢 差幾多
上網交左application 但岩岩先完sem仲未交文件
我得最近個幾個月既月結單
係咪一定要去銀行申請返之前個D?
因為好似逐張計錢 係咪一定要申請架?
感謝!!
感謝!!

係,除非你有簿
感謝!!

係,除非你有簿

或者網上銀行
屋企人借財仔借到破產

可以點

唔洗解釋 你借幾多錢都唔會對grant loan 有影響 因為佢係唔會理你差人幾多錢 佢係會睇有無人係差你錢 差幾多

但佢叫我解釋啲錢用咗去邊
屋企人借財仔借到破產

可以點

咁點解窮又借幾十萬? 你咪話用黎開飯
屋企人借財仔借到破產

可以點

引用個到寫咗

佢會受呢個原因?同埋要書面證明可以點證明
屋企人借財仔借到破產

可以點

引用個到寫咗

照事實講就得
聲明書一定要親身交?
屋企人借財仔借到破產

可以點

引用個到寫咗

照事實講就得

thx 巴打
聲明書一定要親身交?

可郵寄
請問黎緊non ju上bu yr3,家陣係唔係一定要經政府個網上搞,唔洗再去學校攞份野填?
問過個邊剩係話等7,8月個talk,依加想早d搞如果搞到的話
請問黎緊non ju上bu yr3,家陣係唔係一定要經政府個網上搞,唔洗再去學校攞份野填?
問過個邊剩係話等7,8月個talk,依加想早d搞如果搞到的話

有offer 信就可以而家上學資網申請
今年借錢唔洗寫借幾多?唔洗擔保人同見證人?
岩岩上網申請完 但唔見我要填呢啲野 明明舊年都要,仲要俾埋擔保人在層證明...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞