17/18 Grant Loan , Non-mean , TSFS 你問我答

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
想問我補交左 身份證明同埋入息證明 hand copy , 但係網上申請個state仲未轉,係咪正常。
想問我補交左 身份證明同埋入息證明 hand copy , 但係網上申請個state仲未轉,係咪正常。

好似唔識轉

可以打電話去問
我打過,佢話我個申請已經搞掂,叫我等結果通知書就得

我等左一個月多d先有接獲通知書,即係今日
屋企除自己全部人都返緊full time
屋企月入4萬
係唔係一定$0?

係啊 唔會轉
我打過2次去 連個staff都認得出我把聲
佢:總之我地係收左你既文件 電腦已經齊哂你既資料
至於點解一站通個到仲未轉 你可以打去政府一站通個熱線到問下
柒到我想cut線

btw 前幾日收到信喇
有無巴打知道如果無咩野要問 就一定係7月中批到錢?
唔想又defer學費
上年同今年都係4月中交form
上年6月尾就收到錢
今年應該會耐啲
屋企除自己全部人都返緊full time
屋企月入4萬
係唔係一定$0?

未必 , 你屋企幾多人 ?
上學資網有計算機比你計
啱啱5月申請左grant Loan ,但係依家諗往quit ,如果取消左會唔會影響之後再申請
宿舍津貼通常幾月出?我見佢話學期完結就出但到而家都未有消息

分兩項being processed?
17xx-OCxxxx 及 CGxxxx

一個grant loan, 一個non mean
宿舍津貼通常幾月出?我見佢話學期完結就出但到而家都未有消息

打去問
想請問一下樓主
我之前讀asso 黎緊9月經nonjupas入番city
從來都未申請過grant loan/non mean
想請問一下即使宜家我仲未係city註冊都好
係唔係都可以照申請non mean先
之後再補番d學生證既number上去?
定還是一定要reg完先可以申請non mean
老豆如果破緊產 兩老收入約25000 想問申請gran loan有無機?

好似唔識轉

可以打電話去問
我打過,佢話我個申請已經搞掂,叫我等結果通知書就得

我等左一個月多d先有接獲通知書,即係今日

一年咁多單申請
搞咁耐好正常
我之前係借左幾年non means 但係屋企環境唔同左 想申請grant loan
咁之前個幾年non means係咪就要開始還錢?
我之前係借左幾年non means 但係屋企環境唔同左 想申請grant loan
咁之前個幾年non means係咪就要開始還錢?

應該都係畢左業先開始叫你還
想問下NLSFT係咪要七月中先開始交野
我申請左但得張接獲申請通知書
萬分感激
上年同今年都係4月中交form
上年6月尾就收到錢
今年應該會耐啲

上年6月尾收到錢?
咁即係6月中後期有信到?
我想早D收到呀
唔知住唔住hall好...
想問下我上學助處電子通個申請進度睇 , 點解係顯示沒有紀錄
漏野係咪會打黎?
好似漏左野交
漏野係咪會打黎?
好似漏左野交

會寄信比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞