[Mac撚] 用家/買機集中討論(44) ARM Macs成真,全體Intel機主等做孤兒仔

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
如果而家去Studio A買 Macbook Pro 教育價, 但係有 Airpods Pro
食唔到 Apple back to school 優惠是否不智
16吋 AC+ 3K真係好貴
教育價
享受唔到
我仲未買
可以
年底唔係16‘’?
咪撚玩啦16吋出咗幾耐啊
就算真係會出
今年頂多都只係出10gen 14nm U
都未撚夠九個月就出部新你真係唔信啲教會粉絲燒咗間教堂呀
MacBook系列平時係一年內就會有update
舊年15吋轉16吋只係相差半年
有冇人今日突然safari用唔到adblock
用緊abp
YouTube果到會play唔到野
但係其他網正常
係唔係應該等9月升10代gen同Wi-Fi6,預左砌爆16吋spec,因工作上會用到window,sap,啲客既vm,平時自己又用開fcp剪下片,capture one執相,所以今代MacBook幾岩我。驚遲下arm 有排都未玩到window
我就無等到啦,上星期幫老闆訂咗部16” 頂配(i9/64/5600M/1TB)
佢出10代U 我覺得性能上會無大分別,反而我覺得會平
10代u都唔覺得係咩野big deal,反正都係5%性能提升,但冇Wi-Fi6用4,5年好似差咁啲野咁

[Mac撚] 用家/買機集中討論(45)
Back to School送AirPods,仲唔狗衝去食Intel尾貨

https://lih.kg/2103189

到年底仲有幾個月喎
YouTube防AdBlcok應該升左LV,響Chrome都好似避到太耐無更新既blocker

2019 15" VEGA更新係五月
2019 16" 係十一月出
半年都唔足

Back to School送AirPods,仲唔狗衝去食Intel尾貨

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞