[Mac撚] 用家/買機集中討論(44) ARM Macs成真,全體Intel機主等做孤兒仔

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
我會覺得係Apple想等埋WiFi 6E 同USB4一次過更新

然後又行先一步
其實我唔明點解要幫apple解釋唔support ax 你依家嘅想法同石教授56k已經足夠有咩分別
我真係好心急,因為想買好耐,如果而家買要咩spec好?
淨係想買imac
咁而家買都得啦,普通上網,睇YOUTUBE,唔打機,要用LOGIC PRO整歌
I7,16GB RAM夠唔夠? 圖像處理揀邊個好?
依家買iMac又冇新intel chip
又冇arm chip
又冇新design (準確嚟講係2012 design)
完全諗唔到理由買
我買21.5吋就夠啦wo,27吋太大
睇咗佢幾個post
覺得佢只係上嚟搵人鼓勵佢買佢想買嗰部
多過問人意見
我問下我想要既SPEC夠唔夠用黎做我想做既野
想大家比D意見姐,同埋我唔知圖像處理揀邊個好
有冇巴打有跟多個MON?
睇左勁耐都睇唔掂買咩MON好
用緊MBP 16 i9 32gb 5500m
BUDGET 3000內
大又唔使
我本身都預24-27 就ok
2k/4k 都應該冇咩問題
但好似2k 用都差d?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞