[Mac撚] 用家/買機集中討論(44) ARM Macs成真,全體Intel機主等做孤兒仔

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
可以
屌那聲,今朝部機直情著唔到。琴晚都係成晚插住電,今朝著機,只係見到個蘋果,跟住就收皮。真仆街
咩機 聽講有時係login screen 會冇嘢睇
照打返pw 就冇事
剪片如果大食又唔係用FCPX就唔使諗啦
衝咗intel 先
Apple個demo冇Premiere影都預佢有牌都未搞得掂
想知Arm對windows software嘅支援會做成點
點完美法?
巴打升級左啲乜野
駛左大錢出機之後,就聽到佢轉 ARM,有乜感覺
17號買
到依家都未到貨.....
有一堆唔等駛 或 設計畀touch用嘅app,其實唔覺太吸引。除非macbook都轉埋touch moon

或者好似Whatsapp/ Facebook/ 銀行嘢,都係Website好用過App。希望到時啲on9 online banking冇error

好怕到時因為係Arm cpu,有堆嘢本身只十卜Intel/ AMD就全部用唔到
個mon真心正
用type c手機又駁到,係部macbook無反應有冇巴打知咩原因 定macbook有得較設定
本來想買iPad pro睇睇下變左睇MBA i3/i5
唔急嘅話係咪等ARM Mac
雖然可能好貴,但到時Intel Mac可能又平啲
10nm又唔知幾多個+++++++了
人地arm都搞緊3nm
轉左arm應該個size可以再輕d
想問下apple store門市有無得用教育價買macbook air
同埋現貨有無16GB ram
理論上可以用舊細啲嘅電芯都做到同等續航
唔等年尾ARM Macbook?
又係你
睇你有幾依賴舊既vst/audio unit
如果係新買同大公司整既都應該會有update
但如果係d 舊既獨立developer寫既plugins
就有機會用唔返
等唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞