[Mac撚] 用家/買機集中討論(44) ARM Macs成真,全體Intel機主等做孤兒仔

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
係咪得返大學個notebook program
i9 macbook pro 2019 個風扇成日無啦啦勁嘈係咩事
開個twitch 睇下都咁
i9就已經係答案
15定16吋
https://9to5mac.com/2020/07/07/hong-kong-policy/

因為一條法例搞到連Apple都要審視自己香港嘅政策
市場傳Apple 研發自家GPU
https://9to5mac.com/2020/07/07/hands-on-logitech-launches-mac-flavored-versions-of-mx-master-3-mx-keys-and-k380-keyboard-video/

Logitech出咗For Mac嘅 MX Keys, K380同MX Master 3

MX Master 3真係唔知分別喺邊
Keyboard又係,本身support Windows/Mac而家只俾mac係咩玩法
隻色呀
嗰隻tone既黑同銀係spacegrey個color scheme黎
平時MX嗰隻tone係warm d
有無D細隻D既mouse好用,張枱唔夠大
哦原來仲有個分別係普通版KB會印晒Windows同macOS既modifier keys,Mac版就淨印Mac keys

枱細不如用trackpad或者trackball? 可以固定一個位用,唔駛預mouse pad咁大空間
部mbp2018 15吋 突然間壞q左
買新機定拎去整好
有冇apple care+?
冇啊
GG
LM
有冇解決方法
咁樣就可以改做for Mac
volta
換左貼紙FOR MAC就賣貴啲
送咗俾我然後自己買過部
https://www.youtube.com/watch?v=fT9HUZ21FbQ
Max Tech將近排吹話Apple會送走埋AMD,連GPU都自家製嗰堆風總結左條片
我估16"同Mac Pro呢d要耐一兩年先出到可能就係要等Apple GPU個設計同埋一定要5nm
Volta好似Skylake Mac已經用唔到
更何況之後有埋T2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞