[Mac撚] 用家/買機集中討論(44) ARM Macs成真,全體Intel機主等做孤兒仔

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
有無人知道除咗延長線之外
係咪就無辦法解決Macbook 觸電問題
當然有,如果你有少少電工認知,可以好易搵到位由火牛粒ground度拉一條金屬線仔出去插座個ground
唔知ARM Mac會唔會有ProMotion
真係玩過iPad Pro個mon之後返唔到轉頭
睇pdf上下碌 120Hz同60真係天同地
最後唔洗錢換mon
叫佢唔好理底板 最多放棄90日保養
但拎果時都話有90日保養
用緊咩機型?
我係上個post若主
用緊2017mbp ,一樣過45度就黑mon, 過保換mon要4000銀
*苦主
Same model
不過佢show過如果過保要3千幾
我有同事部 2017 13” 都係咁
佢仲要整咗兩次
派咗一萬好似多咗人買蘋果產品
我見macbook pro13inch 要到22-29號先送貨(平時一星期送)
正常,早幾年$6000,都好多人買iphone
使鬼咁複雜喺機殼到拉條鐵線貼嗰啲金屬位度
好奇問下,除左收賣佬,真用家點解會買二手,有applecare既又唔係平得多
無既又易壞
省省埋埋不如儲耐d錢一手用到尾
所以好多時都賣唔出
你見咁多post都知
Apple睇準啲人賣唔出所以賤價收

但iPhone iPad二手好有價所以Apple trade in價都高啲
上個月廿幾號買,依家仲係處理中
直接插入牆嘅插蘇位就得
mac/ipad牛,短腳水線係假
你自己改下就得
依家用黎prepare exam .
買macbook air 定係ipad pro好呢
依家好似買呢兩樣野都好戇鳩...
我上個月17號買,26號到
正當手法冇姐
YouTube 有條友咪用ipad pro 行到 power版
留名等高手破解
利申用緊2020 12.9
IPAD都轉緊走二合一平板
MACBOOK走返high performance laptop
其實冇衝突
我相信ipad 玩到mac os 蘋果都係會好似之前班撚樣砌機裝黑蘋果一樣「隻眼開隻眼閉」

但最少你買左佢部ipad 先apple條氣都順少少
Dual boot iOS macOS先係最終型態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞