有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
同妹妹結婚諗起都興奮
最正嘅玩係搵glitterhoof將個繼承人轉做horse culture,等個繼承人即位之後再用decision搵啲真馬嚟玩人獸交
真係希望ck3 ai可以改好d
玩Leon,隔離Garlica 比Muslim打又唔call幫手
好啦,咁我主動加入幫手打啦,諗住派d兵過去,
就比ai伏擊,佢就掛住放d兵仔去圍城
搞到比人分散擊破
到我d兵比Muslim打到就死,佢就走過黎加入送頭最後一齊輸晒
吹撚漲,想保住ai真係好似做保姆
辛苦過湊仔
你早過啲muslim收佢地皮咪唔會有呢個問題
想問Ck2係咪冇繁中mod?
想點EU4 係咪剩係河位分比貿易公司就夠

同埋玩到後期點分配直屬地同邊境
得hoi4 個正體中文mod 做得好

其他都係用返英文算啦
玩緊stellaris
我想問玩左100年, 個目標係咩?
武統其他勢力? 定係拉哂全部入federation?
end game 2500年,在此之前任你玩乜都得,一般玩得好9成9做到最高分
其實同EU一樣冇咩特別目標,有都係自己比自己
咁姐係食哂D空地, 就由佢自己發展?
最多手痕打下人
可唔可以叫AI隊友幫手打中立怪, 係我隔黎成日搞我, 自己又唔夠揪
冇方法,要打就你自己整軍隊打
claim 唔claim星系主權完全睇你自己諗法,前中期喺科技同資源不足既情況下你可能唔會超AC,所以要考慮你AC最大可以承受幾多個星系同行星,例如claim choke point之後實際領有整個pocket既控制權,留返將來先claim而唔會比AI佔
到後期人口、資源、科技夠之後可以視AC如無物盡情擴張,拎晒自己想要既野(例如打Fallen Empire,佔左佢粒首都星又用到上面既建築的話,可以養大半個國家所需既資源)
我前期夠點數就將D高發展度轉STATE

玩到後期霸到既新地高發展度D 舊既STATE又起好晒D野冇理由走去轉

感覺D新地好晒料咁
HOI4 荷蘭Fascist World Conquest真係好極限挑戰... (1943年)
我想問stellaris嘅繁體中文喺邊度有
Mod 有,打繁體中文
ok,thx
玩到停唔到
宜家實力可以武力征服全部勢力 又有federation
Fallen empire 會唔會出黎殺人?
睇FE既種類,排外的話會打爆世界
之後第二個FE覺醒打Heaven War迫你入某一邊/不結盟打兩個FE
我想知starbase既jammer 範圍係只得果粒星?
有冇野可以加range
冇記錯只限同一個星系
比你班友仔引一引突然又想玩返stelaris
不過之前特價冇補DLC,有特價先
玩到200年
已經唔知做咩好 係度9 hea
打人又唔係 又冇人打我
又拉唔到人入會 話唔想同我盟友一隊
正常而言重有終局危機比你玩既,不過都係果句比個目標自己達成就算
冇野做就掛機等end game拎最高分當贏

打完Axis 最難係Manpower Loss Control
打完Axis有德國人口好好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞