有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike

想知呢個咩玩法
點解佢得咁少機, 我完全拎唔到制空
想拎個意國NUKE LA姐, 都咁煩
完全唔知點攻美國
又拎唔到海權, 玩唔到INVADE
又冇機場, 炸唔到船
經加拿大入, 又冇糧攬炒
諗唔到經南美攻返上去
瘋狂nuke到完場
air superiority, 即係飛機航程只能cover目標空域0.7%,咁你既制空力得正常既0.7%,你咁玩我用100架36年戰機都拎到空優啦
近小小起個機場咪得

唔明點解打唔入,美國入同盟前如果打完英國可以割成堆北中南美地區,預先整好10級港口基建機場同1~2隊完整既海軍,再加4000架飛機已經可以壓制東岸
割唔到的話要經維德角/亞速爾/中途島+珍珠港/阿留申群島,再上加勒比/亞拉斯加/墨西哥
D地全部係德國 想起基建都唔俾
和會自己割走咪唔會咁囉
美國未入allies會有中美?
果堆全部中立喎
英國有百慕達哥買加等直屬領土
D地全部係德國 想起基建都唔俾
和會自己割走咪唔會咁囉
美國未入allies會有中美?
果堆全部中立喎
英國有百慕達牙買加等直屬領土
放棄個成就
拎唔到D地起野就冇得做
比起民國 我鍾意玩支共
唔打日本仔 走去燒老蔣後欄幾過癮

岩岩玩到38年同日本分左民國
準備打埋果兩個軍閥再睇下點

諗住先放棄空軍同坦克果味野
靠人海陸軍同炮推日本落海
兵多,人地唔敢打你,中等國家爭住奶你鞋底。兵力優勢回會增加對方答應你要求的機會
人力多=減少請僱傭兵,等於慳錢。
想問eu4騎兵要幾多
見人封頂軍事都係40步8騎40炮咁配

到最後都係8騎夠使 d加騎兵比例係咪冇用
後期0騎都得
因為騎火力抗性低
好易比人一開始就射死
前期養騎係騎勁,但性價比一般
但如果你有騎兵作戰能力加既咪用多D騎兵
有錢係咪谷到d騎兵比例啱啱好?
同埋騎兵大國波蘭果d 係咪就咁玩
都唔會去到咁多
因為步兵會死好快
波蘭你搞好到經濟同理念先養騎
伯利茲
6:4比?

係咪夠玩到炮全後排就可以棄騎?就算騎兵大國都係?
驚咪佔左古巴做基地打上去
7步2炮上support Art > Recon > Engineer+ Fighter CAS
無空軍咪+ support AA
唔係
步養多幾k姐
無話64比
騎兵國既,炮全後排時都唔會棄騎
戰損大姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞