有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
equilibrium > influence
玩到後期取消晒班粉腸既privilege係咪好正常
我留governing capacity
美帝1941 已經可以出山,我習慣先亞後歐(因為要橡膠整飛機打德國),直接登陸日本,個陣日本仔好少兵。之後儲定彈藥,整百幾個師登陸法比荷
加完自治到下次有得減自治都歸左0食埋50% COOLDOWN都係咁

判亂唔知點解得分離主義者
我直情無叛亂
常駐3 STABILITY 同有REFORMED +STABILITY
係咪只可以靠每年慢慢加同打地造完核果下減自治
我等架咋
反正AE減時都要睇海
自治對我破完局後無野
玩到1530年後都唔缺錢了
好似少見人玩蘇聯
整24~30個40寬裝甲師企前線,一年唔洗打死德國啦
AI太廢連河都唔洗企,夠填線坦傷+裝甲師連平地都守得住
你怕唔夠穩就冇河果幾格起小小要塞就得
有冇啲好玩嘅achievement 依家玩緊burgundy
容易啲嘅建議That is mine!
如果想有啲挑戰性可以試下The Three Mountains
冇必要開
奉天承運 皇帝昭曰:

洋人欺我太甚,竟至國之將亡。與其苟且圖存,貽羞萬古,何若大張撻伐,一決雌雄。朕今日莊嚴宣誓,向英吉利國開戰,向法蘭西國開戰,向美利堅國開戰,向德意志國開戰,向俄羅斯國開戰,向意大利國開戰,向奧地利國開戰,向日本國開戰!

欽此。
慶豐皇帝 布告天下眾生

夷人欲滅天朝 置朕於死地 此前七十年 天朝國力日益強盛 今已重回天下之顛 朕今日奉先帝毛主席之名 領黨員九千萬 以及小粉紅十幾億 將蠻人一舉殲滅 並告之天下 向佔據臺灣之賊匪開戰 向歐盟開戰 向美利堅國開戰 向香港人開戰

欽此
有啲想試下stellaris
hoi4 約炮
https://lih.kg/avcQBkV
#81 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
那些同盟國 那些大國 只會養大猶太共產國際 造成更多的共產主義受害者與破滅的悲劇! 直到燒到他們自己! 但那時一切都來不及了! 我們這場運動 就是一個徹底的戰爭 一個對猶太共產布爾什維克的戰爭! 必須是滅絕戰! 共產主義者如果現在不解決 未來30年後 問題還是會浮現! 要做就做徹底! 不是他亡就是我亡 我要看到你們就竟是7千萬個奴隸 還是面對共產紅禍威脅堅貞不屈的日耳曼人 (1941年12月)
EU4新手想問法國開頭點玩
開頭同英國打完拎返本土既地就唔識再擴張

宣周圍國拎幾塊地以前成班入AE網
唔明D人點解可以係咁打
唔好打神羅住
要東食西食南食咁打
時代BONUS拎-AE
出間諜理念
同埋聯統戰爭最少AE
但最大效益
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞