有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
好我再試下,唔該曬
但我冇比裝,佢到有500支槍比左d兵,唔知點解
上網有冇keyword 可以比我search睇片?
帳面比裝同實際有冇比係兩回事黎,或者你本身個步兵師已經有500把槍,但其實完全唔重要
Nope
我跟足你嘅要求,但係都唔得,奈何巴可唔可以附圖片詳細解說多一次?
二、主力師免訓練直接變熟練度level 3
之前提過軍隊結訓出黎係level 2,戰鬥數值+-0%,如果提早depoly會變level 1 -25%,要訓練一段時間先至上到level 3 +25%戰鬥力
之但係如果你要由0整一個師出黎的話,大概要等幾個月時間,又要訓練成level 3的話,會花費唔少時間同裝備耗損
咁有一種方法,喺轉換編成既同時又唔會降熟練度

1. 先將20/25步師訓練成level 3 (依度一定要比足裝備做訓練)
2. 將上述師團編成直接更改成主力師配置,但唔比任何裝備
例子:將20步師轉換成12步5炮1重防空

3. 將主力師編成複制多一個出黎,今次將所有裝備打返剔
4. 等有齊裝備之後,先至將冇裝備既主力師更換成有裝備既師
咁就可以即刻補滿戰力,同時又唔扣熟練度

一. 假設先將25步師(齊裝)訓練到銀牌

二. 直接更改該模版之編成及唔比任何新裝備(槍可以照比)

上圖既例子,係將25步師 (依度叫Temp 1)直接轉做10輕坦10摩步,乜編成唔重要,最重要係人力要少過原先既25步師,你喜歡用20步、21步都冇問題,只要人力冇變多就得
留意依度係直接更改師團模版,唔係轉做第二個模版,我地仍然用緊Temp 1個模版

正常而言係咁樣,留意返師團模版名稱仍然係Temp 1 冇改過,改左既只係Temp 1既內容

三. copy冇裝模版既編成,再剔晒所有裝

依度我假設齊裝既模版叫Temp 2,等齊裝之後先至將Temp 1(冇裝主力師)改做Temp 2(有裝主力師)

done

如果寫到咁都係做唔到的話我就唔知點幫你了
巴打請教一下,stellaris我用megacorp佢點都唔俾我喺其他人嘅星球開企業,而家局住自己花資源生產消費品,已經響同一聯盟,簽埋商業合約都唔俾,定係因為我係console edition所以有影響?
影張相黎睇睇

我終於得左la , 唔該奈何巴

我知我錯咩了,我係改主力師時用左另外個模板

呢個post我要save 底係google doc , 費事再有人好似我咁蠢做錯
你確定你既Authority係Corporate?
奈何巴你除左精通hearts of iron 4 之外,仲精通邊幾隻?最仲意邊隻?
我剩係鍾意玩HOI 2, HOI 4同Stellaris
Ck2 EU4 vic2 算唔算精通?
其他巴打熟D
我好似知道咗你叫咩名同埋你個email address
點樣可以較番private
確定
海軍好煩架,一要睇科技二要睇doctrine,而且fleet composition都有影響
如果人地有堆dd海反潛你純ss都應該無行,ss都係專心玩convoy raiding算啦,記得升科技同改下d船個隱密性。
艦隊都係用艦隊打比較好(近岸就用naval bomber炸),如果對手係英美日而你唔係英美日就算吧啦,海戰太食老本喇
我索性用cheat爆4-500架潛艇打過去,日本真係痴鳩線,起左7x航母,好唔真實
我想問
如果有隊bb艦隊 目的係打人地d艦
咁我係揀patrol 定 strike force?
定搵隊ss/dd patrol
我懶得搞通常一大隊set patrol玩數量輾壓(cv有sortie efficiency問題,一隊入面唔可以有太多隻)
但見正經打o個d人話Patrol係巡邏搵敵人,佢搞一大輪detection 100%先會打,打o個時strike force先會加入
所以如果認真搞應該係dd+cl e d screen ship patrol, bb cv做strike force但strike force都要加d screen ship去反潛
我確定我見到Irenic Monarchy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞