有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
我想問海戰,我打算爆勁多潛艇去打爆人航母,結果我係咁被人打爆

同埋海軍編制有d複雜
要d細船 比例自己試 純潛新版好廢
我係純潛打過去
推埋舊post先thanks
留名
新po 留名
借問登陸點玩得好?

兵力跌得勁快
登陸港口旁邊既地,如果有需要可以出埋海軍陸戰隊,或者登陸專用裝甲車
點解唔直接登陸港口?因為對方會重兵佈防? 同埋係咪分散登陸比較好? 通常分幾多個一批?
我登陸左美國本土
打打下班白痴盟軍瘋狂上岸 食哂我d補給 推唔到
變左殘局 開新save算
我用羅馬打美國冇遇過問題
加拿大、東岸、墨西哥、西岸大把位比你上,補給最足一定係墨西哥推上去,都重未計你打墨西哥可以吸埋美國兵力狂包餃子
習慣上岸之後維修、新建基建、所有海邊province整港口、升級港口、用/升級補給支援連
冇制海權打登陸戰用3千飛機炸佢半年乜船都冇剩
宜家全世界都係盟友
不過玩到1949了 開新算
咁你重怕咩
成個美國海岸線比你玩,玩到後期100個師由加拿大登到墨西哥灣都係人,又有核彈開路
想問下點解我用個招免訓練變三級唔work 嘅? 我做錯咩? 想問下上網有冇得搵邊條片可以講一講個方法?

我整咗25步兵師,跟住訓練成3級
之後,再轉主力師(冇裝備)
之後集齊裝備之後,再轉主力師(有裝備)
換完變左2級30幾經驗
利申:轉坦克師
係咪因為我試嗰陣時開左cheat, 太快儲齊裝備唔work?
template manpower多左會跌經驗
新post留名
應該要等正式出先會多人討論
直接做多幾次實驗你就會識,你可以load save唔洗怕錯嘛

關鍵係人力變多定變少同有冇改編成,因為每次更改師團編成都會扣exp(不包括同編成但比/唔比某d裝備)
正確方法係直接更改25步師編成做主力師(唔比裝),再copy出黎(比裝),之後齊裝先至換成有裝備既編成
如果你唔想冇左25步師既template ,就先將佢copy多一個出黎先至再改,就唔洗比多次exp黎整
唔知唔點解都係唔得ge, 25步(3Lv)一轉 成主力編制(冇裝)就跌熟練度 主力師(10中坦10摩步)

Click 左唔比裝都有500支槍,係咪25步都要轉埋唔比裝? 即係25步有裝》25步冇裝〉主力師冇裝》主力師有裝? 同埋係咪唔可以包埋支援連?
第一步轉編成已經扣經即係你做錯左,係直接改25步既編成做無裝主力師,再copy and save編成然後剔返晒所有裝備(槍一定要比)

另外你25步一定要齊裝訓練到滿,記住補黃色條(充足度)會降熟練度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞