有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
聽完仲亂 有冇個standard知騎兵國點配兵
因為一開戰時步兵會比人殺左d
咁你騎兵就會over 比例
所以會帶多幾k步入場
由於遊牧都係騎兵國,會加騎兵比例
所以無standard
喔 明鳥 啫係最理想係谷爆個比例再放多幾k步兵去送頭 後期就跟返正常配兵咁打
後期都唔係正常比例打
因為你理念集中係騎兵到
所以都係以前咁打法
只係炮兵會去到40炮
今晚玩遊牧試試佢 另外將軍三圍係睇咩決定
以前版本我要近100傳統先有三星 琴日玩織田我係得3x左右都叫到三星 但我係爆professionalism同成日drill 唔知關唔關事
陸軍傳統,理念同埋國家傳統
愈多軍事理念就愈易出?不過我諗主要關織田傳統事 好癲
有D軍事理念加將軍能力點
織田tradition有齊leader fire/shock/siege +1, 好易出到2/3星 , 當然army tradition高都有幫助但係人品嘢
進攻理念果d陸軍將領xx+1原來咁解 我以為佢+1係戰鬥果陣加 原來係生世果陣加
民國初期攻唔到
要用陸軍經驗洗走debuff先攻到
一年一度Summer Sales又開始喇
係時候補game補DLC
原來今次steam既代幣可以用黎直接換每隻game既icon同背景
想補返幾個eu4 content pack
屌,原來最新dlc 又出左content pack
50% 咋

等75%
唔好再發夢會有75%

以後唔會再有,一係就等humble bundle
點解
policy 轉左,幾年都無出過75%
比人屌DLC加價之後全線-50%
Hoi4

登陸戰由海路定空運落地會性價比大啲

支共啲科技同工廠跟唔上 玩唔到both
(其實係我廢
玩乜支共唔想答

Eu4用間諜造CORE係咪要造晒想要既地先好開戰

造一個再打同造晒先打產生既AE有冇分別
有宣稱-10AE
好似唔會減ae
只減10% core creation cost
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞