有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(5)

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
civ6個組合包咁狡猾
無包到最新嗰個dlc
最近玩聯統,customize咗個國家,堆高diplomatic relation同reputation。唔擴張,只係不停同人marriage
悠閒得來每pu一次都好大成就感
civ6...
見特價入手番EU4 , 想問下個新estate系統係點玩?
原來ck3 gpu 要1650 先玩到

咁laptop budget 又要加
分左4種地
75%皇家地就已經食曬buff
愈低愈多debuff
其他都差不多
專制時就要關堆政策黎推番專制上限
咩畫面咁巴閉
推一隻舊GAME
HOI2
軒轅春秋

警告 本遊戲有極度成癮性
ttps://pan.baidu.com/s/1080tKsepduCYbjxpveXzcA
463f

no thank you
seriously, 唔好裝大陸mod
一定有後門
你哋中國人點解會咁抗拒baidu
今日試左幾個mod
https://ck2.paradoxwikis.com/Mods

Pharaohs & Consuls alpha 0.4

公元前6xx年仲有法老王嘅年代開始 之後仲有波斯帝國 亞歷山大
好唔慣個介面 新mod 無乜特別野玩 覺得純粹換左個皮咁

When The World Stopped Making Sense

476年開始 玩緊羅馬末代皇帝
無乜immersion 封建制度玩古代 硬係覺得唔係好夾

總算搞掂打咗差唔多三百年
我係冥王星人呀hi
有沒方法唔inherit 我的PU,我奧地利已經繼承咗brandenburg的elector,吞咗bohemia會少一票。因為diplomatic reputation我堆到15,餵好多地都超級高幾率會inherit
你應該係Catholic la
咁生吞羅馬幫到你
即時減10
1060 ok?

點解要攪到食GPU, 明明係地圖GAME
1060 勁過1650
俄羅斯好多兵...
淨係有俄羅斯做盟友都應該冇人夠膽打你
俄羅斯成543k
AI好少出咁多兵
我有三個ally 俾我當槍使 Bohemia Russia 同埋 Great Britain

如果唔係開始根本唔會夠mamluks 打
俄佬竟然肯出兵

我個個 save 佢都勁重負債
永遠都唔 join
原本我ally 嘅係 PLC 同 Muscovy 㗎不過PLC 嘅經濟真係不堪 永遠都有4000幾debt 衰到連defensive 都唔應機

於是我咪趁league war 同PLC反面,歸埋俄佬嗰邊再儲吓trust 等俄佬次次都跨過高加索同我做炮灰囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞